SİYASET
Giriş Tarihi : 21-12-2022 18:36   Güncelleme : 21-12-2022 18:39

Erdoğan tarih verdi: Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların merakla beklediği asgari ücretin ne zaman açıklanacağını söyledi.

Erdoğan tarih verdi: Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin 'baba-oğul' benzetmesine ilişkin Erdoğan, "Bunları duyunca biz de içimizden 'Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde' demeden duramadım" dedi.

Erdoğan ayrıca, milyonların merakla beklediği asgari ücretin yarın açıklanacağını söyledi.

aa-20221221-29799609-29799608-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 2023 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütçe müzakereleri komisyonlarda 36 gün, Genel Kurul'da 12 gün sürdü. 262 milletvekili değerlendirmeleriyle bütçe görüşmelerinde bilfiil görev aldı. Hükümetlerimizin 20'nci ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl bütçesinde emeği, katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Genel Kurul'da birkaç tatsız görüntü dışında demokratik olgunlukta görüşmelerin devam etmesini sağlayan milletvekillerine teşekkürlerimi sunuyorum.

'Yalan, iftira, çarpıtma...'

Program ve proje yoksunu muhalefet partileri kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Muhalefetin tutumuna baktığımızda Cumhuriyetimizin 100 yıllık serencamının muhasebesini yapan bir akıl göremiyoruz. Bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları değerlendiren bir analiz göremiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair vizyon da göremiyoruz. Yalanları, iftiraları, çarpıtmaları tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına ve hezeyanlarına tekrar şahit olduk. Bu tablo bile kimlerin ülkenin ve milletin derdiyle dertlendiğini ispata yeterlidir. Bizim sözümüz bakidir.

aa-20221221-29799839-29799837-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

Adalette, temel kanunların yenilenmesinden hakim-savcı sayısının artırılmasına kadar pek çok adım attık. Hukuk sistemine olan güveni daha da güçlendirerek adaleti daha da yücelteceğiz.

Enerjide kurulu gücümüzü 3 katından fazla artırdık. Avrupa şu anda doğalgazda felaketler yaşıyor. Enerjide dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırana kadar çalışacağız.

Sanayide verdiğimiz destekler ve yatırımlarla sadece OSB'lerdeki işletme sayısını 11 bin seviyesinden 56 bine çıkarttık.

Tarımda milli hasılayı yükselttik.

aa-20221221-29799834-29799824-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

'Kendi kavgalarını bize saldırarak örtmeye çalışıyorlar'

Bizim milletimize verdiğimiz söz de budur. Varsın birileri kendi içlerinde kavgayı, hırsı, rekabeti sürekli bize saldırarak örtmeye çalışsın. Milletimiz engin ferasetiyle herkesi hakkın terazisine çıkartmayı iyi bilir.

Özgürlük ve hak mücadelesinden öte gaye taşımadık. Yönümüz hep geleceğe dönük olarak yolumuzda ilerledik. İnşallah 2023'te desteği bir daha alarak Türkiye'nin inşasını tamamlayacağız. Toplumlara ancak birkaç asırda gelecek bu fırsatı değerlendirerek milletimize Türkiye Yüzyılı'nı armağan etmek için çalışacağız.

Bütçe çalışmaları sebebiyle 1 aydır grup toplantısını yapamadığımız için değerlendirmemiz gereken gündem konularının olduğunu biliyorum.

'Enflasyon tepetaklak olacak'

Yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadık. Yılbaşından itibaren maaşlara yapılacak artışların fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepetaklak aşağı ineceğine şahit olacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'ü, hayat pahalılığından kurtuluşun dönüm noktası haline getirelim istiyoruz. Geçmişte darbelerle, vesayetle, terörle milletçe ertelemek zorunda kaldığımız hayallerle aramıza bu defa kimseyi sokmayacağız.

aa-20221221-29799834-29799826-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

'Bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez'

Milletimiz geçmişte defalarca seyrettiği bir filmi hiç yaşanmamış gibi yeniden karşımıza çıkartanlara cevabı sahada verecektir. Milletimiz altılı masa denilen yıkık, dökük yapıya baktığında geleceği için kime güveneceğini daha iyi bilir. Herkesin birbirinin ardından iş çevirdiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez.

Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil bireysel eylemi nedeniyle ceza alan şahıs bu konuda sergilenen tuhaf tavırlar ile tek başına masanın perişanlığını göstermeye yeterlidir. Yasak kararını akılalmaz bir sevinçle, kucaklaşarak, çak yaparak kutlayanları mı ararsınız; bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız; daha bitmemiş bir yargı kararı üzerinden siyasi mühendislik hesapları yapanlar mı ararsınız; yine hakimlere hakaret gibi bireysel suçla ilgili yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız maşallah, tekmili birden ortaya döküldü.

Kılıçdaroğlu'nun 'baba-oğul' benzetmesine ilk yorum

CHP'nin başındaki zat, birbirinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen zat ile ilgili dün çıkmış 'biz baba-oğul gibiyiz' diyor. Bunları duyunca biz de içimizden 'Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde' demeden duramadım. Biz kendi işimize bakacağız. Bizim işimiz var.

aa-20221221-29799834-29799821-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

Asgari ücret için tarih verdi

Asgari ücreti yarın yoluna koyacağız. Asgari ücret için yarın bakanımız ile görüşeceğiz. İnşallah yoluna koyacağız ve büyük ihtimalle açıklayacağız.

Önümüzdeki dönemde çocuklarımızı, gençlerimizi ve aile yapımızı korumak için atacağımız ilave adımlarda da kimin ne pozisyon alacağını izleyeceğiz.

'Bay Kemal yalan söyleme'

Geçtiğimiz günlerde Meclis'e bir Anayasa değişikliği teklifini sunduk. Bunu kovalıyoruz. Küresel krizleri fırsata dönüştürme yolunda önemli mesafe kat ettiğimiz 2022'nin bu yönünü güçlendirmek için yeni paketler devreye alıyoruz. İşletmeler için 250 milyar liralık paketi paylaşmıştık. Merkez Bankası'nın yüzde 9'a indirdiği faizi, burası önemli, yatırımcı yatırım yapsın. Buyur faiz yüzde 9, hadi yatırım yap. İşsizlik deniliyor, hadi istihdam. Üretim, ihracat, cari fazla... Türkiye şu anda 4-5 gibi bir büyüme ile bu yılı kapatacak. Ülkemizin uzunca süre vaktini ve enerjisini heba eden kısır dönü kırılmıştır. Esnaflarımızı, sanatkarlarımızı, KOBİ'lerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz.

İzmir'de iktisat kongresi var. Ardından Vakıfbank Çıpa Destek Paketi ile KOBİ'lere 29 milyar liraya, ihracatçılara da 2,3 milyar liraya kadar kredi kullandırdı. Halkbank 1,2 milyon esnafımıza 119 milyar lira kredi bakiyesine sahip. Yeni paketle 115 bin esnafımıza 37 milyar lira kredi kullandırılmıştır. Ziraat Bankası'nın sağladığı kredi miktarı 221 milyar lirayı geçmiştir.

Bay Kemal yalan söyleme, dürüst ol. Yalandan başka sermayeleri yok. Yaklaşık 600 bin çiftçimizin kullandığı 56 milyar liralık kredinin faizi devlet tarafından ödenmektedir. Tek isteğimiz bu kredilerin üretim, istihdam, ihracat için kullanılmasıdır. Bu kredileri alıp faizle yatırmayı helal etmeyiz.

aa-20221221-29799834-29799827-ak-parti-tbmm-grup-toplantisi.jpg

Kızılelma projesi

Son 20 yılda ülkemize en büyük kazanımları sağladığımız alanlardan biri olan savunma sanayinde her gün yeni bir müjdenin haberini alıyoruz. Dünya çapında önemli bir proje olan insansız savaş uçağımız Kızılelma 5 saat havada kalarak gerçekleştirdi.

Kendilerinden yakında Karadeniz2de çıkardığımız gazı havaya salacakları, petrol kuyularına beton dökmeyi, İHA'ların kanatlarını kıracakları gibi bunun gibi performanslar bekleyebiliriz. Bunlar Libya ile yaptığımız anlaşmaya, Akdeniz'de sondajlara, Karabağ'da kardeşlerimize desteğe karşı çıkmışlardı. Bugüne kadar artık o kadarı da olmaz dediğimiz ne varsa yaptıkları için kendileriyle ilgili şaşırma duygumuzu kaybettik. Neyse ki bu ara birbirleriyle didişmekten memleketin milli projelerine sataşmaya fırsat bulamıyorlar."

AdminAdmin