KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-12-2022 15:56

Superman'in yeni filmi Türkiye'de çekilecek

Sherlock, Snatch ve The Man from U.N.C.LE gibi filmlere imza atan, son olarak Servet Operasyonu, İntikam Vakti ve The Gentlemen filmleriyle gündeme gelen İngiliz yönetmen Guy Richie, başrollerinde Superman'i canlandıran Henry Cavill ve Eiza Gonzalez'in yer aldığı yeni filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor.

Superman'in yeni filmi Türkiye'de çekilecek

Yine Antalya'yı tercih etti

Yaklaşık iki yıl önce başrollerini ünlü oyuncular Jason StathamHugh Grant, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes ve Bugzy Malone'nın paylaştığı hollywood yapımı "Operation fortune" filminin sahnelerinin tamamına yakınını Antalya'da çeken Ritchie, yeni filmi için de Antalya'yı tercih etti. Senaristliğini Paul Tamasy ile Damien Lewis'in üstlendiği Hollywood yapımı "The Ministry Of Ungentlemanly Warfare" filmi çekimleri de Antalya'da gerçekleştirilecek.

Çekimler Antalya EXPO'da gerçekleşecek

Yönetmen Ritchie'nin kentteki ikinci filmine de ağırlıklı olarak Antalya'da 2016'da ziyarete açılan Türkiye'nin ilk EXPO'sunun botanik parkı ev sahipliği yapacak. Çekim izinleri geçen ay alınan film için EXPO alanında plato kurulumuna başlandı. Dev bir film platosuna dönüşen EXPO alanının yanı sıra Demre, Muratpaşa, İbradı, Konyaaltı, Kemer, Akseki, Serik, Finike, Alanya, Döşemealtı ve Manavgat ilçelerinde de çekimler yapılacak.

Botanik park ve tarihi semt Kaleiçi başta olmak üzere mekanlar, çekimlerine gelecek ay başlanacak film için hazırlanıyor. Film çekimleri nisana kadar devam edecek.

Başroller Henry Cavill ve Eiza Gonzalez

Savaş, dram ve tarihi içerikli filmin başrollerini İngiliz aktör Henry Cavill ile Meksikalı oyuncu ve şarkıcı Eiza Gonzalez paylaşacak.

Superman karakteri başta olmak üzere çok sayıda yapımda başrol olarak yer alan oyuncu Cavill ile Baby Driver, Ambulans ve Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw'ın aralarında bulunduğu çok sayıda filmde rol alan Gonzalez, çekimler boyunca kentte konaklayacak.

Filmin konusu

İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen filmin konusu şöyle: "İngiliz ordusu Almanya ordusu tarafından yenilgiye uğratılmaktadır. Bu durum üzerine Winston Churchill, centilmen savaş kurallarını bir kenara bırakarak bir karşı hamle yapmak ister. Amacı, bir asker topluluğunu düşman hattının arkasına gizlice sızdırmaktır. Askerler, hayati tehlikesi olan bu planı öldürülme ihtimallerini bilerek kabul eder. Sağlam bir birlik kurulmasıyla Naziler'e karşı önemli galibiyetler elde edilir."

AdminAdmin