SİYASET
Giriş Tarihi : 24-08-2022 21:32

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bomba video

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 17:00'ye randevu vermişti. Kılıçdaroğlu banka borçları varlık şirketlerine satılan yurttaşlara seslendi, 'sakın sakın ödemeyin' dedi. Kılıçdaroğlu seçimden sonra halkın ekmeğine dokunan herkesle hesaplaşacaklarını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bomba video

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosya medyal hesabından saat 17:00'ye randevu vermişti.

Kılıçdaroğlu yine sosyal medya hesabından video yayınladı. "Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin…" diyen Kılıçdaroğlu şu paylaşımı yaptı:

 

Kılıçdaroğlu, "Fakirin borcunu tefeciye satanlarla hesabımız olacak. Kılıçdaroğlu sadece 5'li çete ile masaya oturmam demiyor bu sisteme su taşıyan hiç kimse ile masaya oturmam demiyor. Erdoğan'ın gemisine binip halkı soyup soğana çeviren herkesle benim bir derdim var." dedi.

"Benim derdim halkı fakirleştiren herkesle" diyen Kılıçdaroğlu, varlık şirketleri hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, halka seslendi 'sakın ödemeyin' diye çağrıda bulundu, "Seçimden sonra onlarla ben hesaplaşacağım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu 5'li çeteye ve tefecilere hitaben, "Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam. Sizlerle asla ve asla pazarlık yapmam. Sizin desteğinizi alacağıma siyaseti bugün bırakır giderim." diyerek rest çekti.

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi: 

''Önce faizler meselesini konuşalım. Dünya faizi yukarı çekiyor, Merkez Banka'mız indiriyor. Faiz arttıran ülkeler yatırımcıları yani dövizleri kendi ülkesine çağırıyor. Doğal olarak faiz düşürenler ise yatırımcıya ülkeye gelme diyor. 

Açıkca söylemek gerekirse dışarıdan gelmesi zaruri olan dövizin ülkemize gelmesi bizzat Merkez Bankası tarafından engelleniyor. Sonra Türk Lirası düşüyor, dövizin değeri artıyor. Sonra Merkez Bankas ilan ettiği düşük faiz oranıyla bankalara kredi veriyor. Paralel de piyasada yatırımcı kıtlığı olduğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Piyasada kıt olan her ürünün fiyatı artar ya, kredi de bir ürün o da artıyor. Bankalar bakıyor piyasa şartlarına bu ürünün fiyatı artıyor. Ucuza aldığını piyasa fiyatına satıyor. Sonuç, bankalar için yüzde 400 kar artışı sizler için sefalet. Erdoğan, ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, hayatta kalabilmek için kredi alan kitlenin son parasını da alıyor ve varsıllara veriyor. Nassmış. Erdoğan kim Nass kim?

Peki faizler arttıkça ödeme şansı olmayan insanların borçlarına bankalar ne yapıyor? Borçlarınızı varlık şirketlerine satıyorlar. Bu şirketler tefecidir, mafyadır. Karı yüzde 400 artmış o bankalar, kazandıklarıyla yetinmeyip garibanın borcunu tefeciye satıyor, tefeci tahsil etsin diyorlar, yeter ki kendi bilançoları düzelsin, garibanın da ne hali varsa görsünler diyorlar.

Şimdi bu tefeci şirketler arayıp tehdit edecektir fakiri fukarayı. Hadi bu Saray iktidarının ne olduğu belli bu bankalara ben ne diyeyim? Fakirin borcunu tefeciye satanlarla bir hesabımız olmayacak mı?

Sevgili halkım Kılıçdaroğlu sadece beşli çete ile masaya oturmam demiyor. Bu sisteme su taşıyan hiç kimseyle masaya oturmam diyor. Erdoğan'ın gemisine binip halkımızı soyan herkesle benim derdim var. Bu nedenle sürekli Kılıçdaroğlu propagandasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bazı sermayedarlar geleceği planlamak, bu kirli düzeni devam ettirmek istiyorlar. Dertleri ülkenin geleceği değil, dertleri bu kazançları devam ettirmek. İktidar değişse de sistemin devamını sağlamak.

Kirli kirli oyunlar. Finanse edilen troller... Bunu sadece AKP yapıyor sanmayın. Bu kirli odaklar hem anket şirketleri hem trolleriyle medya üzerinden sürece dahil olmaya çalışıyor. Benim derdim halkı fakirleştiren herkesledir. Bizim tefecimiz, onların tefeci diye bir şey yok. Bana göre hepsi millet düşmanı. Onlara söyledim yine söylüyorum: İster beşli çete olsun, ister finans devleri, ister zengin dernekleri olsun. Bay Kemal için hepiniz aynısınız. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam, sizlerle asla asla pazarlık yapmam. Sizlerin desteğini alacağıma siyaseti bugün bırakırım giderim. Hiçbiriniz gözünüzün yaşına bakmayacağım.

Buradan hepsine sesleniyorum: Hem nalına hem mıhına, hadi oradan. 

Bu borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Tehdit edecekler. Bunlar tefecilerdir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekler ve çiyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin, seçimlerden sonra onlarla ben konuşacağım ben. ''

AdminAdmin