SİYASET
Giriş Tarihi : 06-06-2023 16:02

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına karar verdik

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik" dedi. Seçim sonuçlarına ilişkin soruya yanıt veren Öztrak, "Özeleştiri ve buna dair tespitler süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına karar verdik

CHP’nin yeni MYK’sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı.

MYK toplantısının ardından açıklama yapan Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

“Toplantımızın gündeminde, yaşanan seçim sürecinin değerlendirilmesi, partimizin olağan kongreler sürecinin başlatılması, ülke gündemine dair değerlendirmeler ve yaklaşan yerel yönetim seçimlerine yapılacak hazırlıklar vardı. Mayıs'ta yapılan seçimler 2018’de başlayan parti devleti rejiminin ilk seçimiydi. Hükümet, devletin tüm imkânlarını ve gücünü, bu seçimleri kazanmak için pervasızca kullandı. Cumhuriyet tarihinin en adaletsiz seçimi yaşandı. Anayasa'ya göre milletvekili olamayan bakanlar, milletvekili adayı yapıldı. Bakanlıkların imkânları, seçim kazanmak için seferber edildi. Bu seçim sürecinde hükümet, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir yalan, dolan ve ahlaksızlık furyasına başvurdu.

"Vatandaşına yalan söyleyen bir kişi, bu ülkeyi sağlıklı yönetemez"

AK Parti Genel Başkanı, meydanlarda montaj videolarla vatandaşı kandırmaya çalıştı. Kampanya süreci sahtekârlıkla malul edildi. İnsanların gözünün içine baka baka yalanlar söylendi. Türkçe bile bilmeyen yabancılar, üç kuruşa aldıkları vatandaşlık hakkıyla oy kullandı, ülkenin kaderi hakkında söz söyledi. Ülkemizde, neresinden baksanız sakatlanmış, neresinden baksanız kirletilmiş, siyaseten de ahlaken de meşru olmayan bir seçim yaşandı. Vatandaşına yalan söyleyen bir kişi bu ülkeyi sağlıklı bir şekilde yönetemez.

"Bölen değil, birleştiren olacağız" 

Böyle bir kampanya sürecinde, başta cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok çalıştık. Her iki seçmenden biri oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi, 25 milyon 504 bin 724 yurttaşımızın oyunu aldık. Ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık. Ama yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan bize oy veren 25,5 milyon yurttaşımız başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın hakkına hukukuna sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi bir asırdır süren, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam edecek. Biz bölen değil, birleştiren olacağız.

"Enflasyon yükselecek" 

Ülkemizde gıda fiyatları kesintisiz artıyor. Dünyada da böyle diyerek izah etmek mümkün değil. Bunun nedeni hükümetin beceriksizliği. Seçim döneminde doğalgazın millete bedava verilmesi enflasyonu 3 puan düşürmüş. Haziranda gaz fiyatları eski fiyatına çıkacak, enflasyon o zaman artacak.

Önümüzdeki ay diğer tüm mal ve hizmetler sabit kalsa bile, sadece doğalgaz eski seviyesine döneceği için enflasyon 3 puan yükselecek. Saray'ın emekli, memur ve asgari ücretlilere verdiği taahhütler var. Biz bütün bu sözlerin takipçisi olacağız. Yakın zamanda laf dinlemediği için görevden alınan MB Başkanları, affını isteyen Hazine Bakanları düşünüldüğünde önümüzdeki dönem umut vaat etmiyor."

Can Atalay tepkisi 

TİP'in seçilmiş milletvekili Can Atalay, hâlâ tahliye edilmedi. Bu sadece onu değil ona oy verenleri de tutuklamak anlamına da geliyor. Milletin vekil seçtiği Can Atalay'ı milli iradeyi serbest bırakın. 

Seçimde sonucuna ilişkin açıklama

Özeleştiri ve buna dair tespitler süreci devam ediyor. Parti Meclisimizde bunun en detaylı şekilde bir şekilde sürdürülmesi konusunda da karar aldık. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde açıklama imkanımızı bulacağımızı düşünüyorum. "

AdminAdmin