SİYASET
Giriş Tarihi : 05-10-2022 13:44   Güncelleme : 05-10-2022 13:48

Erdoğan'dan Alevi açılımı, başörtüsü için yeni teklif...

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda Alevi açılımı yapılacağını açıkladı. Erdoğan, "Samimiyseniz başörtüsü konusunu Anayasa ile çözelim" dedi.

Erdoğan'dan Alevi açılımı, başörtüsü için yeni teklif...

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nın büyük bir bölümünü CHP'nin başörtüsü ile ilgili verdi yasa teklifine ayırdı. Erdoğan konuşmasında yine başörtülü kadınlardan 'tane' diye bahsetti. Erdoğan, CHP'li belediyeleri de hedef alarak vaatlerini tutmamakla suçladı ve isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Sabiha Gökçen metro hattındaki açıklamaları nedeniyle yüklendi. İmamoğlu, metro harcamalarının İBB kasasından çıktığını söylemişti. 

Erdoğan Alevi açılımı yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki cuma yeni bir adımını atacağımız çalışmalar ile Alevi krdeşlerimizi ülkemizden koparma projesini akamate uğratıyoruz." dedi.

Erdoğan başörtüsü ile, "Madem konuyu gündeme getirdi. Daha öte bir teklifle mukabele edelim. Gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım." dedi.

Erdoğan, "Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok ki; şu anda benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşımız var." ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin