KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-09-2022 07:33

Directed By Women Turkey 2022 'Kadınlardan Kısalar' yeniden İstanbul'da

Directed By Women Turkey Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali bu sene 4’üncü kez seyirciyle buluşuyor. Festival 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Directed By Women Turkey 2022 'Kadınlardan Kısalar' yeniden İstanbul'da

Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında dört gün boyunca film gösterimlerine ek olarak düzenlenen Atölye/ Workshop çalışmaları ise Sinematek/ Sinema Evi’nde yapılacak.

Festival kapsamında bu yıl Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 50’den fazla film gösterilecek. Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ‘in “Cadı Üçlemesi 15+”, Ebru Özyurt’un “Emeğin Sineması: Karanlıkta Uyananlar” ve Burcu Esenç tarafından çekilen “Bir Rüya Gördüm Anlatsam da Anlamazsınız” filmleri ise 3 özel gösterimde izleyici ile buluşacak. Sinemacı Kadınlar Derneği’nin katkıları ve Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen festival, her kategoride seçilecek bir filme En İyi Film Ödülü verecek.

Festivalin Ulusal Jürisi

Deniz ÇAKIR Oyuncu
Nazlı Elif DURLU Yönetmen 
Selda TAŞKIN Kurgucu 
Ümmü BURHAN Exxen Genel Müdürü 
Zeynep KORAY Yapımcı

Uluslararası Jüri

Ana JAKİMSKA Yönetmen
Claudia BECERRİL Görüntü Yönetmen
Gizem BAYIKSEL Yönetmen/Program Direktörü

Genç Bakış Jüri

Ayşe Nur GENÇALP Yapımcı
Elif SÖZEN Yönetmen

Belgesel Jürisi 

Alev ÇAĞLAYAN Yönetmen
Bahriye Kabadayı DAL Yönetmen
Elif ERGEZEN Yönetmen 

AdminAdmin