GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 23:35

Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi

Son dönemde sahne kıyafetleriyle hedef gösterilen Gülşen'in aylar önce konserinde söylediği sözler gündeme geldi, soruşturma başlatıldı, ifadesinin ardından tutuklandı

Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi

İmam hatip liselilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği'nce, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklandı. 

Soruşturma başlatıldı, evinde gözaltına alındı 

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, İstanbul Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen hakkında “mevcutlu olarak ifadeye getirilmesi” kararı verilmişti. Gülşen başlatılan soruşturma kapsamında polis ile mevcutlu olarak Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. 

Buradaki işlemlerin ardından Gülşen, savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklandı.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan şarkıcı Gülşen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Cezaevi girişinde bekleyen akrabaları ve arkadaşları Gülşen’i alkışlarla cezaevine gönderdi.

 

İşte Gülşen'in tutuklanma kararının tam metni: 

Gülşen'in tutuklanma kararının tam metni şöyle: 

 

"İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum"

Gözaltına alınan sanatçı Gülşen, kamuoyuna ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Gülşen yaşadığı sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır.

Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum.

Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

Gülşen Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında resen soruşturma başlatılan Gülşen, soruşturma kapsamında polis ile mevcutlu olarak Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Sabah gazetesi duyurmuştu

Sabah gazetesi, imam hatiplerle ilgili sözleri sonrası hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen hakkında gözaltı kararı verildiği haberini duyurmuştu. 

Gülşen’in nisanda verdiği bir konserde, “İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor” demesinin yer aldığı bir video dün dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da ‘#GülşenTuklansın’ diye etiket açılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında soruşturma başlatmıştı. 

AdminAdmin