GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2022 20:06

Maden faciasında 25 gözaltı kararı

Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 25 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Maden faciasında 25 gözaltı kararı

Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim'de meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetti. Patlamanın saatler sonra grizu olduğu öğrenildi. Bu sırada maden işçileri ve ekipler yer altında kalan arkadaşlarını kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Aileler ise korkulu bekleyişle baş başa kaldı. Yaralı kurtulan bazı işçilerin bedeninde ağır yanıklar olduğu belirtildi. Bu işçilerden 5'i İstanbul'daki Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 işçinin durumunun ağır olduğunu 1 işçinin ise karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadığını ancak durumunun kritik olmadığını belirtti.

Maden faciasının meydana geldiğinin öğrenilmesinin ardından ise devlet erkanı ve siyasi parti liderleri hızla Amasra'ya gitti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada 'kader' vurgusu yaptı. Erdoğan "Bizim mevcut bu tür ocaklarımızın içerisinde Amasra Kömür işletmeleri bizim şu anda en ileri imkânlara sahip olan ocak olmasına rağmen… Tabii birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil. Bizim kader planına inanmış insanlarız, kader planına inandığımız için de bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" dedi.

Aradan geçen 13 günde ise kimsenin ifadesi alınmadı ve bu durum tepkilere neden oldu. Bugün Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

AdminAdmin