GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-08-2022 17:10

Tunceli'de taciz skandalı

Tunceli'de 2 uzman çavuş ve 2 şüphelinin yolda yürüyen kadını taciz ettiği iddia edildi. Vatandaşın tepkisi sonrası aracından inen uzman çavuş havaya 3 el ateş açtı, bir tanesi arkadaşına isabet etti.

Tunceli'de taciz skandalı

Halk TV'de Ferit Demir imzalı habere  göre, Tunceli'de Cumhuriyet Caddesi'nde dün akşam iddiaya göre, otomobil içindeki sivil kıyafetli 2 uzman çavuş ve Tunceli nüfusuna kayıtlı olmayan 2 sivil, yolda yürüyen kadını sözlü tacize maruz bıraktı.

Kadın, bağırarak çevreden yardım istedi. Toplanan kalabalık, otomobildeki 4 kişiye tepki gösterdi. Bu sırada araçtan inen uzman çavuş, belindeki tabancayı çıkararak, havaya 3 el ateş etti. Şüphelinin açtığı ateşte, yanındaki arkadaşı vuruldu. Uzman çavuşun havaya ateş açmasında sonra çevredeki vatandaşlar araç içindeki şahısları indirmeye çalıştı.

Olay yerine polis ekiplerinin geldiğini gören vatandaşlar uzaklaşmaya başlarken, şüpheliler kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri kaçan 3 kişiyi araçları ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

İFADELERİNİN ARDINDAN NÖBETÇİ SAVCILIĞA ÇIKARILACAKLAR

Gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2 uzman çavuş ve 2 sivil daha sonra sağlık kontrolü için Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Arkadaşının silahı ile bacağından hafif yaralanan uzman çavuşun durumunun iyi olduğu, yapılan pansuman sonrası Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındıkları belirtildi.

Yolda yürüyen kadınları sözlü tacize maruz bırakan 2 uzman çavuş ile 2 sivilin bugün sorgularının bitmesinin ardından nöbetçi savcılığa çıkarılacakları; ayrıca Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

AÇIĞA ALINDILAR

Tunceli Valiliği'nce de otomobil içindeki kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı belirtilerek, "27.08.2022 günü saat 22.30 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde aynı araçta bulunan kişiler ile cadde üzerinde bulunan kadın bir vatandaşımız arasında tartışma çıkmış, tartışmaya çevrede bulunan vatandaşlarımızın da müdahil olmasıyla olay yerinde arbede yaşanmıştır. Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmektedir” denildi.

Tunceli Jandarma komutanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre ise, 2 uzman çavuş haklarındaki idari soruşturma nedeniyle açığa alınarak görevden uzaklaştırıldılar.

AdminAdmin