GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 08:51

Barınma krizi büyüyor: Öğrencilere penceresiz oda 3250 lira!

"Ev sahipleri geçen sene 2 bin lira olan eve şimdi 8 bin lira istiyorlar”

Barınma krizi büyüyor: Öğrencilere penceresiz oda 3250 lira!

Üniversitelerin açılmasına yakın barınma sorunu büyürken, İstanbul'da penceresi bile olmayan odalar için 2 bin 750 ila 3 bin 250 TL arasında kira isteniyor. Öğrencilerin yoğun olduğu kentlerde kiralar fırlarken, özel yurtlarda da durum farklı değil.

Hürriyet gazetesi muhabiri Beyazıt Şenbük'ün haberine göre İstanbul’da ev arayan öğrenciler için fiyatlar semtlere göre değişiklik gösterse de kiralar 5 bin TL’den başlayıp 25 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Çareyi oda kiralamakta arayanların karşısına ise hem yüksek fiyatlar hem de kötü yaşam alanları çıkıyor.

İnternet sitelerinde yer alan kiralık ilanlarında, ‘süit oda’ olarak sunulan ancak penceresi bile olmayan odalar için 2 bin 750 ile 3 bin 250 TL arasında kira isteniyor. Pencereli oda farklı olarak da 500 TL talep ediliyor.

En yüksek kira istenen ilçeler arasında Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar var. Ulaşım rahatlığı nedeniyle tercih edilen bu ilçelerdeki emlakçılar, “Elimizde ev yok, bu da fiyatları etkiliyor. Ev sahipleri 3 bin liralık eve 10 bin lira istiyor” diyor.

Kadıköy’de Marmara Üniversitesi kampüsü civarında emlakçılık yapan Abdülkadir Kılıçkap, öğrencilerin taleplerini geri çevirmek zorunda kaldıklarını söylüyor:

“Öğrenciler gelmeye başladı ama onlara hitap edecek ev yok. 1+1’ler için 8-10 bin liradan aşağı fiyat veremiyoruz. Ev sahipleri geçen sene 2 bin lira olan eve şimdi 8 bin lira istiyorlar.”

Öğrenciye kiralık ev fiyatları İzmir’de 3 bin TL’den 11 bin TL’ye, Ankara’da 4 bin TL’den 12 bin TL’ye, Eskişehir’de 3 bin TL’den 7 bin TL’ye, Antalya’da 3 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye kadar çıkıyor.

AdminAdmin