EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-11-2022 20:30   Güncelleme : 13-11-2022 20:32

İktidara yakın gazeteden 'asgari ücret' tahmini

8 milyondan fazla asgari ücretli, yeni maaş zamları için geri sayıma başladı. Milliyet'ten Mithat Yurdakul, kamuoyunda beklentinin yüksek olduğunu vurgulayarak kendi tahminini açıkladı. Yurdakul, "Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması halinde, yeni yıl için ücret 8 bin 250 lira olacak" ifadelerini kullandı.

İktidara yakın gazeteden 'asgari ücret' tahmini

Günden güne artan hayat pahalılığı karşısında asgari ücret, emekli ve memur zammı ile refah artırıcı düzenlemeler için çalışmaların başladığı bildirildi.

Hükümet konu hakkında zaman zaman açıklamalarda bulunurken enflasyonun arttığı bu dönemde beklentiler de yüksek zam oranı.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul, asgari ücret ile ilgili beklentiyi paylaştı:

"Asgari ücret, geçen yıl sonunda yapılan yüzde 50’lik zam ile 4 bin 253 lira olmuştu. Enflasyondaki artış üzerine, 1 Temmuz itibarıyla asgari ücrete bir kez daha zam yapılmış, yüzde 30’luk bu ara zamla net asgari ücret tutarı 5 bin 500 liraya ulaşmıştı. Böylece geçen yıl asgari ücrete yapılan kümülatif zam, yüzde 90’ı geçmiş oldu.

Geçen yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, devlet yönetiminden gelen açıklamalar ve enflasyonun bu yıl geçen seneye göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi oluşturdu. 

Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması halinde, yeni yıl için ücret 8 bin 250 lira olacak. Ancak 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği tahmin ediliyor. 

Asgari ücret komisyonunun toplanacağı aralık ayına kadar gerçekleşecek enflasyon oranı da açıklanacak zamda etkili olacak."

AdminAdmin