GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 07:07

Gök yarılacak! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde gece yarısından sonra başlayacak gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili uyarı yayınladı. Uyarıya göre İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik yoğun yağış alacak. Yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski bulunuyor.

Gök yarılacak! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde gece yarısından sonra başlayacak gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili uyarı yayınladı. Meteoroloji, meydana gelebilecek sel, su baskını ve hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları hazırlıklı olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yarısından itibaren Marmara Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Meteoroloji, meydana gelebilecek sel, su baskını ve hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İl il riskli bölgeleri sıraladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu gece yarısından itibaren İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te kuvvetli; Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da ise yer yer kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’nin uyarısı şöyle:

“Marmara Bölgesi’nde 25.08.2022 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

AdminAdmin