GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 20:49

Sahte içkiden 10 zehirlenme, 2 ölüm

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir gecede 10 kişi sahte içkiden zehirlenerek hastanelik oldu. Farklı saatlerde hastaneye kaldırılan kişilerden 2'si yaşamını yitirdi.

Sahte içkiden 10 zehirlenme, 2 ölüm

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde gece saatlerinde sahte içki içki içtikten sonra rahatsızlanan Şakir Çelik (56), Erol Oktay (56), Fuat İ. (49), Kamil Cihat İ. (51) ve Necip C. (60), Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenme şüphesi ile tedavi altına alınan 5 kişiden Şakir Çelik, hayatını kaybetti.

'Cihat'ın hastaneye kaldırıldığını öğrenince zehirlendiğimi anladım'

Daha sonra ise gece saatlerinde içki içen Murat K. rahatsızlandı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Murat K., hastanedeki ilk ifadesinde, “Sahte içkiyi bir arkadaşımın ağabeyi olan Cihat’tan aldım. İlk olarak tek başıma içmeye başladım. Daha sonra Suriyeli Ahmet diye bir arkadaşım geldi. O da benimle içti. Onun nerede oturduğunu bilmiyorum. Ben rahatsızlanınca bir süre bekledim. Cihat'ın zehirlendiğini ve hastaneye kaldırıldığını öğrenince, ben de zehirlendiğimi anladım” dediği öğrenildi.

İlerleyen saatlerde hastanede tedavi altına alınan Erol Oktay da yaşamını yitirdi.

Gece 1 kişi daha hastanelik oldu

Piremir Mahallesi'nde sahte içki içen Bülent D. (44) de rahatsızlandı. Bülent D.'nin yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İlk müdahalesi evde yapılan Bülent D.., Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Daha sonra ise Fatih U. ve Suriyeli Basem M., de rahatsızlandı. Fatih U. ile Basem M. ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken Ramazan Ç. (48) de Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Son olarak Fatih U., Basem M. ve Ramazan Ç. ile birlikte kentte sahte içki şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı 10'a yükseldi. Bu kişilerden 2’si yaşamını yitirirken, 8 kişinin tedavisi sürüyor.

Haberler

AdminAdmin