İSTANBUL
Giriş Tarihi : 29-01-2023 13:40

İstanbul'da tarihi eser operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 108 adet tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserlere müşteri arayan iki şüpheli ise jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

İstanbul'da tarihi eser operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli F.Ç ve İ.E'nin elinde bulunan tarihi eser niteliği taşıyan objelere müşteri aradığı bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve takip neticesinde; şahısların tarihi eserleri Göktürk mahallesinde bulunan iki ayrı adreste sakladığı tespit edildi.

eser1.jpeg

108 adet eser ele geçirildi

Söz konusu şüpheli şahısları takibe alan Jandarma ekipleri tarafından şahısların üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda; Bizans ve Roa dönemine ait olduğu değerlendirilen 101 adet eser ile Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 7 eser olmak üzere toplam 108 adet tarihi nitelikli eser ele geçirildi.

eser.jpg

Ele geçirilen eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edildi. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında müzelik değerde tasnif ve tescile tabi eserlerden olduğu tespit edilen 108 adet sikke ve obje olduğu değerlendirilen eserler, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Yakalanan şüpheliler F.Ç. ve İ.E., ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

AdminAdmin