SİYASET
Giriş Tarihi : 22-12-2022 08:02

İmamoğlu: Bizim tarafımızdaymış gibi görünen ama iktidar dilini kullananlar var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geldiği görüntülerin 'Kemal Kılıçdaroğlu'na kumpas' diye yorumlanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bizim tarafımızdaymış gibi görünen ama iktidar dilini kullananlar var" diye konuştu.

İmamoğlu: Bizim tarafımızdaymış gibi görünen ama iktidar dilini kullananlar var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde "Rakibin oyuna girme ve skoru değiştirme gücüne sahip oyuncularından biri maç öncesi yolda ve üstelik oyuna girip girmeyeceği bile belli değilken sakatlamasınlar" ifadesini kullanan İmamoğlu "Sakatlanıp, sezonu kapattınız mı?" sorusuna yanıt verdi:

"Yok canım. Sakatlamaya çalışıyorlar tabii. Henüz bir şeyimiz yok, sakatlanmadık. Hangi koşulda olursam olayım sezonu kapatır mıyım ben? Bir futbol takımından örnekle anlattım. Ve dedim ki bırakın sahaya çıkıp oynarken sakatlamayı siz daha yolda maça gelirken yolda darp etmeye kalkıyorsunuz ya da bacağını kırmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar kötülük dolusunuz yani. Centilmenliğin tamamen dışında bir kötülük bu"

'Takım oyuncusu' olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"(…) Hani o yanlış anlamayı da giderin. Biz takım oyuncusuyuz. Bu işte muhalefet bloğu, ‘Türkiye ittifakı' diye bahsettiğim o büyük ittifak kazanacak. Kazanmalı demiyorum, kazanacak. Biz o büyük ittifakın aktörleriyiz, önemli insanlarıyız. Ama maça çıkmadan bizi daha yolda sakatlamaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar… Ekrem İmamoğlu sakatlandı, hastanede yatıyor da olsa, tribünden izliyor da olsa, ne koşullarda olursa olsun ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Hatta iddiamı koyayım. Hangi koşulda olursam olayım en büyük mücadeleyi veren insan olacağım. Onun için boşuna uğraşıyorlar."

'Bizim tarafımızdaymış gibi görünen, ama iktidarın dilini kullananlar var'

İmamoğlu, mahkeme kararının çıktığı gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelmesinin 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kumpas' olarak yorumlanmasına da tepki gösterdi. Ana muhalefet partisinin "Baba - oğul gibiyiz" sözleriyle andığı İmamoğlu, herhangi bir isim anmadan şunları söyledi:

"Bizim muhalefet bloğu olarak her birleşme anımızı, hem buluşma anımızı, her kaynaşma anımızı, her kucaklaşma anımızı, hatta partinin içinde bile güzel anlarımızı kirletme çabası bugünün iktidarında var. Esas kumpas bu. Biz çok güzel bir fotoğraf gösterelim. Bilin ki o akşam başka bir kumpas, başka bir şantaj devreye giriyor. O dili kullanan, o dili üreten, bizim tarafımızdaymış gibi gözüküp onun peşinden koşan diller de bu kumpasın bir aletidir. Yani bu kumpas iktidarın kumpasıdır. Biz ona alet olmayız.

Bizim kucaklaşmamızdaki santimetreleri ölçer oldular. Yüz ifadelerimizdeki kıvrımları ölçer oldular. Bunun daha ötesi var. Onun için tümüyle iktidarın kumpasıdır. Bir de bu kumpasa alet olan bizim tarafımızdaymış gibi gözüken dillerin bu oyunun bir parçası olmasıyla yürütülen bir kampanya. Dün genel başkanla buluşmamızın üzerinden bile bir sürü daha ne çıkartırız çabasını duyuyorum yani. Bu iyi manzarayı nasıl bertaraf ederiz çabası var."

AdminAdmin