EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-11-2022 11:51   Güncelleme : 13-11-2022 02:59

Bakan Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret ve EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz" dedi. Bilgin, "Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret ve EYT açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

Komisyon, AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yapıyor.

Bilgin'in açıklamaları şöyle: 

Milletvekili arkadaşların talebi 5 bin TL'ydi asgari ücrette,  5 bin 500 TL oldu. Neden oldu, enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek için. Temmuzda enflasyona karşı ücretleri koruyucu düzenleme söz konusu değildi ama reel ücrette erimenin tablosunu görünce müdahale etmemiz gerektiğini ortaya çıktı.

Şimdi de aynı şeyi yapacağız. Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz. Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız.

Temsilcileriyle bunu gerçekleştireceğiz ama herkes bilsin ki Türkiye emekçilerini enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz.

SÖZLEŞMELİ PERSONELDE ÇALIŞMAYI TAMAMLADIK

Sözleşme personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız.

EYT düzenlemesini inşallah Aralık ayı içinde Meclis'e takdim edeceğiz. Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var.

AdminAdmin