SİYASET
Giriş Tarihi : 21-12-2022 18:28

Kılıçdaroğlu altı liderin ortak hedefini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'daki toplu açılış töreninde gerçekleştirdiği açıklamada Altılı Masa vurgusu yaparak, "Altı liderin tek hedefi var, bu ülkeye demokrasi getirmek, huzur getirmek, barışı getirmek, bu ülkede kucaklaşmayı sağlamak" dedi.

Kılıçdaroğlu altı liderin ortak hedefini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Antalya Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Belediye başkanları seçilirken 7 ilke belirlediğini belirten Kılıçdaroğlu, "7 ilkeden yola çıkarak bulunduğunuz kenti yönetin demiştim" hatırlatmasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Size oy versin ya da vermesin asla ve asla ayrımcılık yapmayın. Kenti kucaklayın. Eğer bir ayrımcılık yapacaksanız pozitif ayrımcılık yapın. Yine aynı şekilde söyledim; sanata ve kültüre önem verin. Kent, sanat demektir. Kent, kültür demektir. O neden Altın Portakal'ı burada dipdiri yeniden ayağa kaldırdığınız için size teşekkür ederim. Antalya'nın buna hakkı var, Türkiye'nin de buna hakkı var. Ana kent belediye başkanı, diğer belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışsın dedim. Hiçbir ayrım yapmaması gerektiğini söyledim. AK Parti'li veya başka bir partili... Onlar ayrım yapıyorlar, bunun farkındayız ama siz ayrım yapmayın dedim. Bütün belediye başkanlarımız aynı felsefeyle çalışıyorlar. Yine söyledim; harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. O nedenle harcadığımız her kuruşun hesabını millete vermeliyiz."

"BAKAN, BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEZDEN GELİYOR"

"Düşünebiliyor musunuz, bir bakan geliyor ve belediye başkanını görmezden geliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ayıp bir şey. Bir bakan geldiği zaman saygı duyar herkes. Bütün belediye başkanlarını eşit görmesi lazım. Çünkü belediye başkanı kendi isteğiyle oraya gelmedi, halk seçtiği için geldi" ifadelerini kullandı.

"İnsanlara sosyal yardım yaparken onların onurlarını korumak zorundayız" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Onların kimliklerini asla afişe etmemeliyiz. Allah nasip eder Millet İttifakı göreceksiniz 6 ay sonra iktidar olduğunda Aile Destekleri Sigortası gelecek, hiçbir ailenin geliri asgari ücretin altında olmayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Birilerinin belediye başkanlarımızın çalışmasını hazmetmediğini de biliyorum. 'Nasıl olur da bu kadar müfettiş gönderiyoruz, nasıl olur da bu kadar paralarını kesiyoruz, nasıl olur da bu kadar engeller çıkarıyoruz ya bu belediye başkanları yine mucizeler yaratıyor'. Yaratırlar beyefendi yaratırlar, senin belediye başkanlarından da bizim belediye başkanlarımızdan da haberin bile yok. Çalışıyorlar, üretiyorlar... "

"ALTILI MASA'DA ALTI LİDER BİRLİKTEYİZ"

"Altılı Masa'da altı lider birlikteyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Altı liderin tek hedefi var, bu ülkeye demokrasi getirmek, bu ülkeyi huzuru getirmek, bu ülkeye barışı getirmek, bu ülkede kucaklaşmayı sağlamak. Ayrılmayı değil, kavgayı değil, kinden arınmayı, öfkeden arınmayı, kucaklaşmayı getirmek istiyoruz. Bu ülkeye demokrasi geldiği zaman zaten barış ortamını sağlamış oluruz. Dolayısıyla işe demokrasiden başladık. O yüzden işe demokrasiden başladık. Demokrasi olmazsa ekmek olmaz. Dünyaya bakın bütün gelişmiş ülkeler demokrasisi gelişmiş ülkelerdir. Biz demokrasiyi geliştireceğiz, kaynakları verimli kullanacağız" diye konuştu.

AdminAdmin