DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-12-2022 16:13

Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne saldırı: 2 ölü 4 yaralı

Fransız televizyon kanalı BFM TV'nin bildirdiğine göre, Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne ateş açıldı. Saldırı nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken dört kişi de yaralandı. Saldırganın 8 Aralık 2021'de Paris'te bir göçmen kampına "silahlı ırkçı saldırı" düzenlemek suçundan hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne saldırı: 2 ölü 4 yaralı

Fransız televizyon kanalı BFM, saldırganın Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne ateş açıp çok sayıda insanı yaraladığını duyurdu.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre 60'lı yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan yakalandı.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı, bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

Operasyonun devam ettiği bildirildi.

Saldırı nedeniyle ilk gelen bilgilere göre iki kişi hayatını kaybederken ikisi ağır dört kişi de yaralandı.

Saldırının gerçekleştiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin ise HDP'ye yakın Fransa Demokratik Kürt Konseyi'ne (CDK-F) bağlı olduğu ortaya çıktı. CDK-F'nin internet sitesinde ise daha önce Paris'te öldürülen terör örgütü PKK yöneticilerinden Sakine Cansız ve örgüt mensuplarından Leyla Şaylamez ve Fidan Doğan'ın fotoğrafları yer alıyor.

HDP'ye yakın isimlerin sözkonusu kültür merkezinde daha önce düzenlenen etkinliklere katılarak konuşma yapması ise dikkat çekti.

Öte yandan Euronews'in AFP'ye dayandırdığı habere göre poliste sabıkası olduğu belirtilen bu kişinin 8 Aralık 2021'de Paris'in 12. bölgesindeki bir göçmen kampına 'silahlı ırkçı saldırı' düzenlemek suçundan hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Haberler

AdminAdmin