GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2022 15:52

Bayraktar, Kızılelma'nın görüntülerini paylaştı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'dan görüntüler paylaştı.

Bayraktar, Kızılelma'nın görüntülerini paylaştı

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın Çorlu havalimanındaki taksi testlerinden ilk görüntüleri yayınladı.

Bayraktar Kızılelma, iki ay önce ilk motor entegrasyon testini de başarıyla tamamlamıştı. "Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı" projesinin test süreci yer testleri ile devam edecek.

fiaqvhwwqaao800.jpg
Selçuk Bayraktar, "Bir pazar hatırası" diyerek Kızılelma'dan ilk görüntüleri paylaştı. Fotoğraf: Selçuk Bayraktar / Twitter

İlk uçuş 2023'te

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te görülmüştü. Burada bir açıklama yapan BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar"Kızılelma havada 5-6 saat kalabiliyor. Toplam kalkış ağırlığı 6 ton civarında. Maliyeti yüksek olmayacak, daha düşük maliyetle çok daha fazla üretebileceğiz. Kızılelma'da hedefimiz 2023'ün ilk çeyreğinde bu uçağı uçurmak" ifadelerini kullanmıştı.

Hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek

Hürriyet'te yer alan bilgiye göre, özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle dikkat çeken Bayraktar Kızılelma'nın, denizaşırı görevlerde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor. Kızılelma'nın diğer insansız hava araçlarından farkı, yaptığı agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek.

Türk mühendis ve teknisyenlerin, Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde ettikleri tecrübelerle geliştirmeye devam ettiği Kızılelma'nın, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik kazanması amaçlanıyor.

Suriye'de bombardımanlar sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine dün gece saatlerinde başlatılan ve bugün devam eden "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, arasında terör örgütünün "yöneticilerinin" de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

AdminAdmin