İSTANBUL
Giriş Tarihi : 28-10-2022 17:00

İstanbul'da patlama: Ölü ve yaralılar var

İstanbul'da İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'ndeki bir işyerinde henüz bilinmeyen bir şekilde tüp patlaması meydana geldi. İkitelli Esenler Sanayi Sitesindeki bir işyerinde henüz bilinmeyen bir şekilde tüp patlaması meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.

İstanbul'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Başakşehir İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'ndeki patlamaya ilişkin İstanbul Valili'ği yazılı açıklama yaptı. 

Patlama anı:

Açıklamada "Bugün saat 10.00 sıralarında Başakşehir İlçemiz İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Esenler Sanayi Sitesi 1. Blokta araç tamir-bakımı yapılan bir işyerinde patlama meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Alınan ilk bilgilere göre, olayda maalesef 1 işyeri çalışanı hayatını kaybetmiş, 3 işçi yaralanmıştır. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerimizce Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup, ekiplerimizin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir.  Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Konuya ilişkin tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

HURDACI ARAÇTAKİ TÜPÜ KESERKEN PATLADI

İş yerinin sahibi Mehmet Naci Kayıt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otobüs karoser bakım, kaporta ve boya üzerine çalıştıklarını belirterek, hurdaya atılan yanık bir arabanın 5-6 yıldır durduğunu, araçtaki tüpleri satın almak için gelen hurdacının tüpü kestiği sırada sıkışan gazın patladığını iddia etti.

Patlamada 15-16 yıldır yanında çalışan ustanın vefat ettiğini anlatan Kayıt, hurdacı ile 2 işçisinin yaralandığını dile getirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle devam etmektedir.” bilgisi paylaşıldı.

Haberler

AdminAdmin