KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-10-2022 00:49   Güncelleme : 30-10-2022 01:23

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurduğu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu sene Ajda Pekkan, Yılmaz Erdoğan, Tan Sağtürk ve Ayla Algan'ın da aralarında bulunduğu bir çok isme verildi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Ödülleri almaya hak kazanan isimleri sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni almaya hak kazanan birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum. Vefa Ödülü sahibi büyük halk ozanımız Âşık Veysel'i rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ödül almaya hak kazananlar

Vefa Ödülü sahibi halk ozanı Âşık Veysel olurken, müzik alanında Ajda Pekkan, resim alanında Süleyman Saim Tekcan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, gastronomi alanında Ömür ve Yunus Emre Akkor, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanda Hilmi Şenalp, zanaatta Sevan Bıçakçı ve geleneksel sanatlar alanında Gülbün Mesara ödül sahibi oldu.

AdminAdmin