GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-11-2022 17:21

Karkamış'ta okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası tüm hafta okulların tatil edileceğini söyledi.

Karkamış'ta okullar tatil edildi

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü PKK/YPG tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda roketler yerleşim yerlerine isabet etti.

Biri öğretmen biri çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden terör örgütü PKK/YPG’li teröristler tarafından ateşlenen 2 roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı.

Karkamış'ta açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu hafta ilçede okulların tatil edileceğini söyledi.

Özer'in açıklamaları şöyle:

"Acılıyız. 2 şehidimiz var. 10'a yakın yaralımız var. Okula terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. Öğrencilerin kitaplarını bırakarak sığınağa gitmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bu hafta Karkamış'ta tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız."

AdminAdmin