SİYASET
Giriş Tarihi : 18-12-2022 03:01

CHP'li isim Altılı Masa'nın adayı için tarih verdi

Altılı Masa'nın adayı merak konusu olmaya devam ederken CHP'li Yunus Emre kendisinin tahminini açıkladı. Emre, "Adaylık konusunda bir takvime yaklaşıyoruz tabii bunu görmek lazım" dedi.

CHP'li isim Altılı Masa'nın adayı için tarih verdi

Seçime kısa bir süre kala Altılı Masa'nın adayı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Altılı Masa'nın hala adayını açıklamaması gündemin ana maddelerinden biri haline geliyor. Öte yandan adaylıkta adı geçen siyasetçilerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası bu tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Halk TV'de İnan Demirel'in sunduğu Asıl Mesele programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre Altılı Masa'nın adayını Ocak ayında açıklayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Emre şu ifadeleri kullandı:

Adaylık konusunda bir takvime yaklaşıyoruz tabii bunu görmek lazım. Burada genel başkanımızın birkaç defa hatırlattığı bir konu vardı. Cumhurbaşkanı adayı çıkacak biri cumhurbaşkanlığını kazanacak ama geçiş süreci olacak. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'le ilgili hem belli bir takvime hem uygulamaları hem o geçişin temel önceliklerini belli şekillerde partiler olarak oluşturduk Bu çok yakın bir süreçte sonuçlanacak. Özellikle dış politika ve ekonomi bahisleri eksik kalmıştı onlar da bitti bitiyor. Ondan sonra aday belli olacak.

Çok da artık bunun uzağında olmadığımızı söyleyebilirim. Ocak ayı içerisinde diye düşünüyorum ben de ama yani çok uzun bir gelecekte olmayacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu netleşmiş olur. Ocak ayı olarak düşünüyorum derken bunu bir gözlemci olarak, şahsi görüşüm olarak söyledim. Yani partilerin oluşturduğu bir takvim yok. Benim de görebildiğim kadarıyla çok uzun süre almayacaktır bu. Onu da söyleyeyim.

AdminAdmin