SİYASET
Giriş Tarihi : 16-12-2022 17:46

Erdoğan'ın olay fotoğrafı: Nebati 'görevden affını' mı isteyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile kurdela kesme töreninde bir araya gelmesi dikkat çekti. Şimşek'in, Nureddin Nebati yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirileceği yönündeki iddia tekrar gündeme geldi.

Erdoğan'ın olay fotoğrafı: Nebati 'görevden affını' mı isteyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, faiz artırımı konusunda "Arkamdan iş çevirdiler" diye tepki gösterdiği Merkez Bankası'nın bağımsızlığına sık sık vurgu yapan Şimşek'in, yabancı yatırımcılar tarafından "güven veren bir isim olarak görüldüğü" konuşuluyordu.

Kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yerine geçeceği gündeme gelen Mehmet Şimşek, 'Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte protokolden takip etti.

BAKANLARIN ÖNÜNDE POZ VERDİ

Erdoğan'ın çok önem verdiği kurdela kesme töreninde de Mehmet Şimşek'i hemen yanına alması dikkat çekti.

Şimşek şimdiye dek uygulanan protokollere aykırı olarak bakanların önünde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen yanında fotoğraf verdi.

NEBATİ'YE SANSÜR

Eski Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın CEO’su olduğu Turkuvaz grubu, düzenlediği ekonomi zirvesine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi çağırmamıştı.

AdminAdmin