İSTANBUL
Giriş Tarihi : 18-12-2022 02:56

İstanbul da dahil birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil birçok ilde pazar gününden itibaren 3 gün etkisini sürdürecek sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

İstanbul da dahil birçok ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini sosyal medyadan duyurdu.

Yedi günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, ” (18 – 24 Aralık 2022) Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta başında iç ve batı kesimlerde azalması bekleniyor.”

KUZEY EGE’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege’de rüzgarın pazar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

TRAKYA VE KARADENİZ KIYILARINA DİKKAT

Öte yandan Meteoroloji, Trakya bölgesi başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Ordu, Samsun, Kastamonu ve Sinop’ta pazar günü sağanak yağış uyarısında bulundu.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Marmara, Ege, İç Anadolu ve kıyı Karadeniz’de Pazartesi günü yağışların devam edeceğini belirtti. Çarşamba günü ise Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’nun birçok ilinde yağmur ve karla karışık yağmurun beklendiği ifade edildi.

AdminAdmin