GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2022 16:21

İyi Parti, asgari ücret önerisini açıkladı

Zorlu, gündeme ilişkin olarak basın açıklaması düzenledi

İyi Parti, asgari ücret önerisini açıkladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin asgari ücret için önerisinin 9 bin 600 lira olduğunu söyledi. 

Parti sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, gündeme ilişkin olarak basın açıklaması düzenledi. Zorlu, asgari ücret konusu hakkında, "Biz, asgari ücretin en az 9 bin 200 TL olması gerektiğine inanıyoruz. Kendi önerimiz ise 9 bin 600 TL bir asgari ücretin çalışanlarımıza verilmesi gerektiği..." diye konuştu. 

Zorlu, TÜİK'in enflasyonun yüzde 84'e gerilediğini açıklaması hakkında, "Bugün açıklanan rakam, başlayan bir illüzyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulan baz etkisi senaryosu başladı. Bu açıklanan rakamlar, fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor" yorumunu yaptı. 

Zorlu, CHP'nin vizyon belgesinin açıklandığı toplantı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda dünyaca ünlü Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin'in yer alması hakkında, "Saygı duyuyoruz. Bu CHP'nin kendi karar ve iradesidir. Altılı Masa'nın ortak değerlendirmeleri büyük hassasiyet tabii ki ama biz farklı partileriz. İş birliği içinde bir rekabeti sürdürüyoruz" diye konuştu. 

"Bugün açıklanan enflasyon oranı, başlayan bir illüzyonun ilk halkası" 

Zorlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün enflasyon rakamları açıklandı, asgari ücretin ne olacağı sorusu hepimizin malumu. Ekonomi kurmaylarımız, başkanlık divanı toplantımıza İyi Parti'nin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiler, divan üyelerimizce genel başkanlığımızın başkanlığınca değerlendirildi. Biz, asgari ücretin en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini, kendi önerimiz ise 9 bin 600 TL bir asgari ücretin çalışanlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. 

İşverenlerimizin de bu yük altında kendilerini daha rahat hissedebilmeleri adına devletin desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. 

Enflasyon konusunda baz etkisi sezonu açıldı. Bugün açıklanan rakam, başlayan bir illüzyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulan baz etkisi senaryosu başladı. 

1 Aralık 2021'de TÜFE 21,31; 5 Aralık 2022'de 84,4 puan. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyoruz. Bu açıklanan rakamlar, fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor. Baz etkisi bile olsa belki fiyatların yavaşlama eğiliminden söz edebiliriz ama bugün geldiğimiz hayat pahalılığı, Cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden bir tanesidir. Bu krize kim sebep oluyor dersek; uzağa gitmeye gerek yok, ekim ayında başlatılan yeni ekonomi modeli altında milletimize sunulan bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız ekonomi ile. 

Faizi dayatmayla indirme anlayışının, dayatmayla enflasyonun düşmeyeceği neticesini gözler önüne sürmek önemli bir gerçek. 

Biz ekonomi konusunda çok iddialıyız, Türkiye'nin en yetkin ekonomi kadrosuna sahibiz. İyi Parti'nin enflasyonla mücadele programı hazırdır. Önümüzdeki günlerde ekonomi kurmaylarımız milletimizin karşısına geçecek. Enflasyonu nasıl düşüreceğimizi sizlerle paylaşacağız. 

CHP'nin vizyon beyannamesi: İş birliği içinde bir rekabeti sürdürüyoruz

Bu CHP'nin kendi karar ve iradesidir. Altılı Masa'nın ortak değerlendirmeleri büyük hassasiyet tabii ki ama biz farklı partileriz. İş birliği içinde bir rekabeti sürdürüyoruz. CHP'nin ortaya koyduğu bir duruş ve tercih. Biz saygı duyuyoruz. 

Adaylık konusu: Milletimizin talep ve arzuları önemli

Milletimiz adaylık konusunu çok merak ediyor evet. Biz bu konuda Sayın Genel Başkanımız, partimizin bütün yetkili kurulları büyük hassasiyetle süreci takip ediyoruz. Milletimizin talep ve arzularını kesinlikle partimizin kurumsal görüşleri içinde en önemli yere oturtacağız. Henüz adaylık konusunda söz konusu Altılı Masa'da değerlendirme yapılmış değil, isim üzerinden tartışma iklimi oluşmuş değil. Yakın gelecekte bunun başlayabileceği kanaatindeyiz. O gün geldiğinde yetkili kurullarımızı toplayarak bu konudaki kararlarımızı paylaşmış olacağız."

AdminAdmin