İSTANBUL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 07:36

Metrodaki bıçaklı saldırıya 18 yıl hapis talebi

İstanbul'da metroda kadın yolculara bıçak çekip tehdit ve hakaretler savuran Emrah Yılmaz'la ilgili mütalaa açıklayan savcı 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapis istedi.

Metrodaki bıçaklı saldırıya 18 yıl hapis talebi

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadın yolculara bıçak çekip tehdit ve hakarette bulunan Emrah Yılmaz'ın yargılandığı dava, dün görülen duruşmayla devam etti.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Emrah Yılmaz katıldı. Duruşmada, müştekiler Nilgün Mihdiye Damgacı ve Senanur Damgacı ile taraf avukatları da hazır bulundu.

AA'nın haberine göre sanık Yılmaz savunmasında, olayın başını gösteren görüntülerin olmamasından dolayı kendisinin yaptığı şikayetin değerlendirilmediğini savundu.

Olayı kendisinin başlatmadığını iddia eden Yılmaz, "Müştekilerden birisi çıkardı. Olayın içerisinde ben darbedildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmuşum. Yaptığımın ayıp olduğunun farkındayım ancak kontrolümü kaybettim. Karşı taraf beni tahrik etti. Tekme attı. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı isterim" şeklinde savunma yaptı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı sanığın, "kasten yaralama", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "alenen hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "silahlı tehdit" suçlarından 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Duruşma, tarafların mütalaaya karşı beyanlarını hazırlaması için ertelendi.

Şu an başka bir suçtan cezaevinde olan sanık Emrah Yılmaz, bu davadan 7 ay tutuklu kaldıktan sonra 10 Haziran'daki duruşmada tahliye edilmişti.

AdminAdmin