6’lı masadan ortak açıklama

"Liderler görüşmelerin devamına yönelik takvim de belirleyecek"

SİYASET - 21-08-2022 20:18

6’lı masadan ortak açıklama

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen altı parti, ilk liderler turunu bugün Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde tamamlayacak. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 14.00'te başlayan  görüşmede cumhurbaşkanı adayının gündeme gelmesi beklenmiyor. 

Halk TV'nin aktardığı bilgiye göre 6'lı masanın ikinci tur görüşmeleri 2 Ekim'de başlayacak. İlk ev sahibi CHP olacak. 

Altılı masa toplantısından ortak mutabakat basın ile paylaşıldı. Masanın toplandığı 12 Şubat'tan daha kararlı olduğu vurgusu yapılan yazıda Cumhurbaşkanı adayının ortak aday olacağı ve 13. Cumhurbaşkanı seçileceği ifade edildi.

Altılı masa tarafından yayınlanan ortak mutabakat metni şöyle:

Saadet Partisi'ne ilk gelen lider DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. İkinci olarak gelen lider Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üçüncü gelen lider  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti genel merkezine geldi. 

Karamollaoğlu, tüm liderleri partisinin genel merkezinin kapısında karşıladı. Karamollaoğlu, liderlerin gelmeye başlamasından önce kısa bir süre gazetecilerle de sohbet etti.

Toplantı öncesi 6 parti, liderlerin görüntülerinin içinde olduğu videoyu "Hep birlikte güzel yarınlara" etiketi ile paylaştı. 

Karamollaoğlu, Altılı Masa liderlerini 'Ata Tohumu' menüsüyle ağırlayacak

Karamollaoğlu, Altılı Masa liderlerini 'Ata Tohumu' menüsüyle ağırlayacak.  Saadet Partisi, ev sahipliğinde düzenlenecek Liderler Buluşması'nda ata tohumlarından elde edilen ürünler genel başkanlara ikram edecek.

6'lı masanın menüsü

Düğün Çorbası
-Güveç (Ata Tohumundan elde edilmiş sebzelerle hazırlanmıştır)
-Bulgur Pilavı
Söğüş (Ata Tohumundan elde edilmiş domates ve biber çeşitleri)
-Havuç Tarator / Ezme / Közlenmiş Patlıcan
-Çoban Salata
-Sütlaç / Soğuk Baklava

 

 

Zirve öncesi Saadet Partisi kurmaylarından açıklama

Saadet Partisi kurmayları, “Görüşmelerin devam edeceğine yönelik tüm partilerde bir kanaat var. Liderler görüşmelerin devamına yönelik takvim belirleyecek” bilgisini paylaştı.

Aday isminin bu zirvede de gündemde olmayacağını aktaran Saadet Partililer, “Kamuoyunda bir beklenti olduğunu biliyoruz. Önemli olan beklentiye zamanı gelince cevap vermek” yorumunu yaptı.

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erken Seçim İçin İlk Tarih Cumhur Ortağından Geldi

Erken Seçim İçin İlk Tarih Cumhur Ortağından Geldi

22-04-2024 - SİYASET

Erdoğan Kabine Sonrası Duyurdu: Yeni Ekonomi Paketinden 'Tasarruf' Çıktı!

Erdoğan Kabine Sonrası Duyurdu: Yeni Ekonomi Paketinden 'Tasarruf' Çıktı!

17-04-2024 - SİYASET