Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Altın fiyatları, bayram sürecinde yeni zirvelere tırmanıyor. Altının yükselişi ne kadar sürecek merak konusu. Sunucu Buket Güler, Halk TV Haber Masası programında ekonomist Çetin Ünsalan'a altın fiyatlarındaki yükselişin nedenlerini sordu. Ünsalan ekonominin geldiği noktayı örnekler vererek açıkladı...

EKONOMİ - 09-04-2024 15:59

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Ekonomist Çetin Ünsalan, ekonominin gidişatının tüm dünyada kötüye gittiğini belirterek, ''Kimsenin kazancı olmayan bir dönemdeyiz. Ancak paranızın satın alma gücünü koruyabilirsiniz. Paranızın satın alma gücünü koruyabiliyorsanız şanslısınız demektir'' dedi.

7ef14781-altin-fiyatlari-guncel-altin-fiyati-canli-altin-fiyatlari.jpg

MEVDUATINIZI BU ENFLASYONDA TL'YE YATIRDIĞINIZDA %12 KAYBETTİNİZ DEMEKTİR

Mevduat faizleriyle ilgili örnek vererek enflasyonda paranın nasıl eridiğini anlattı; ''Mesela paranızı götürdünüz TL mevduata yatırdınız. %68 enflasyon açıklanan bir ülkede, politika faizi %50 mevduat faizi %55 ise zaten paranızı yatırdığınız anda baştan %10 - 12 zarardasınız demektir. Sizin dolarınız 32'deyse birincisi müdahale ediliyordur, ikincisi ise kaybediyorsunuz demektir.'' dedi.

1080xauto.webp

ÜNSALAN: HANGİ FİRMANIN BİLANÇOSUYLA BU BORSA YÜKSELİYOR?

Türkiye'nin ekonomi politikasını değerlendirirken, Çetin Ünsalan şu soruyu sorarak ekonominin geldiği noktayı açıkladı: "Türkiye'de bütün reel sektör kan ağlarken, geçen yıl ile bu yılı kıyasladığınızda, üretici enflasyonunda maliyeti %120'lerden %45-50'lere düşmüşken, aradaki 70-80 baz puan nerede olduğu bilinemezken, ödeme sıkıntısı yaşanırken, yurtdışında pazarlar daralırken, iç pazarda sağ olsun Mehmet Şimşek'in gayretleriyle neredeyse durma noktasına gelmişken, hangi firmanın bilançosuyla bu borsa yükseliyor ne olur sorsanıza kendinize kim bu firmalar? İlk 10 firmaya bakalım. Neredeyse 5-6 tanesi bankalar. Neden bankalara enflasyon muhasebesi yaptırmıyorsunuz? Niye onları kapsam dışı tutuyorsunuz? Günün sonunda aynı noktaya geliyoruz. Rakam tutturmak üzerine ekonomi yaklaşımınız varsa, gerçekten ayakları yere basacak planlı ve ne yaptığını bilen bir ekonomi politikanız yoksa ortaya çıkan rakamlara belki erişirsiniz ama bu ülkede sağlıklı bir ekonominin işlediğini ve ümit verdiğini göstermez. Sağlamasına bakın, yurtdışında yatırımcı niye Türkiye'ye gelmiyor, içerdeki niye Doğu Avrupa'ya Mısır'a kaçıyor?" dedi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zam Yağmuru sürüyor!

Zam Yağmuru sürüyor!

28-04-2024 - EKONOMİ

Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücretle ilgili açıklama...

Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücretle ilgili açıklama...

28-04-2024 - EKONOMİ