Eski Vali Tuncay Sonel’in ismi oradan söküldü!

Tunceli’de 6 yıldır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in isminin verildiği caddenin tabelası söküldü.

GÜNCEL - 22-04-2026 01:37

Eski Vali Tuncay Sonel’in ismi oradan söküldü!

Tunceli’de, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturma kapsamında aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerden Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir'in de bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

ADININ VERİLDİĞİ CADDE TABELASI SÖKÜLDÜ!

Sonel, 27 Ekim 2005 ile 28 Ağustos 2008 tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kaymakamlık görevinde bulunmuş ve bu sırada Sonel’in adı Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan bir caddeye verilmişti.

MAHALLENİN İHTİYAR HEYETİ ÜYELERİ DİLEKÇE VERDİ

Tuncay Sonel’in ismini taşıyan caddeye ilişkin mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti, tabelanın kaldırılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu.

belge.png

Başvuruda, Sonel’in adının caddeye verilmesinin mahalle sakinleri arasında rahatsızlığa neden olduğu ifade edildi.

yeni-proje-17.jpg

Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltında bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in isminin verildiği caddenin tabelası söküldü.

yeni-proje-18.jpg

Belediye tarafından talebin kabul edilmesi üzerine ekipler, cadde üzerindeki tabelayı sökerek kaldırdı. Sökülen tabelanın bir süre duvar kenarına bırakıldığı görüldü. 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin isim ve soyisim haritası belli oldu

Türkiye'nin isim ve soyisim haritası belli oldu

11-05-2026 - GÜNCEL

Jet ski ile denize açılan gençten acı haber

Jet ski ile denize açılan gençten acı haber

11-05-2026 - GÜNCEL