“Güçlünün değil haklının yanında” olacak EN GÜÇLÜ aday KOÇ resmen adaylığını açıkladı

Nizamettin Koç; Eğitim-Bir-Sen’ın Sivas 2 Nolu şubesi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şubesine Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

SİVAS - 01-09-2022 15:45

“Güçlünün değil haklının yanında” olacak EN GÜÇLÜ aday KOÇ resmen adaylığını açıkladı

“Güçlünün değil haklının yanında; taraflı tarafsız, üye olan - olmayan ayrımı yapmadan mazlumun yanında yer alacağız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şubesinin en güçlü adayı olarak gösterilen Koç, coşkulu bir taraftar grubu, görkemili bir kalabalık eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Akropol Kafe Restaurant’a adaylığını resmen açıkladı.

Başkan adayı Nizamettin Koç, açıklamasının ayrıntılarında; “Eğitimciler Birliği Sendikası 14 Şubat 1992’de eğitimci, şair ve yazar merhum Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde kurulmuş bir gönül hareketidir. Eğitim-Bir-Sen, sivil toplum kuruluşlarının temel amacı olan toplumu aydınlatmayı, gerçekleri tarafsız ve bağımsız bir şekilde ele almayı, sorunlara çözüm önerisi sunmayı ve üyelerinin haklarını savunmayı amaçlamaktadır.  Eğitim- Bir- Sen  Sivas 2 No’lu Şube 700’ü aşkın üye sayısı olan bir sivil toplum kuruluşudur. Mevcut sendika şube yönetiminin tüm üyelerine eşit mesafede durmadığı, birlik ve beraberliği tesis etmediği, haksızlıklara karşı herhangi bir söylem ve eylem geliştirmediği, sendikal etkinliklere kendi yönetiminin dahi katılmadığı bir ortamda; üyeler arasında aidiyet bilincini, birliği ve beraberliği sağlamak için adaylığımızı açıklıyoruz. İlk günkü heyecan ve özveriyle camiamızın her üyesini ötekileştirmeden samimiyetle kucaklamak, birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa etmek için; sadece belli bir kesimin değil tüm üyelerimizin haklarını korumak için Ekim  ayı sonunda yapılacak olan Eğitimciler Birliği Sendikası Sivas 2 Nolu Şube Olağan Kongresinde yönetim kurulu için talip olduk. Güçlünün değil haklının yanında; taraflı tarafsız, üye olan - olmayan ayrımı yapmadan mazlumun yanında yer alacağız. Üyemiz olsun olmasın tüm üniversite çalışanlarının haklarını savunmak, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmak ve bu sivil toplum kuruluşunun büyük bir sendika olduğunu yeniden hatırlatmak için, üst perdeden konuşmadan, tabandan gelen seslere kulak vererek sendika yönetimi için aday olduk” dedi.

Zorluğa takip olduklarını kaydeden Koç; “Bu zorlu yolculukta en büyük gücümüz, örgütlülüğümüzdür. Sorunların çözümü de kazanımların yolu da güçlerimizi birleştirmekten, dayanışmaktan, el ele vermekten, omuz omuza yürümekten geçmektedir. Örgütlülük, emeğin ve adaletin itici gücüdür. Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmak, omuzlarımıza aynı büyüklükte bir misyon da yüklüyor. Kıymetli basın mensupları, sevgili dostlar, üniversitemizde çalışan akademik ve idari personelin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çözüm noktasında projelerimiz hazır. Hazırladığımız proje ve faaliyetlerle tüm üye ve üniversite çalışanlarını kapsayan, birlik ve beraberlik içerisinde, üyelerinin haklarını koruyacak hareketimizin başarıya ulaşması için siz değerli üyelerimizden desteklerinizi bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

08-03-2024 - SİVAS

BİLGİN, “CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDELERLE GELDİ”

BİLGİN, “CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDELERLE GELDİ”

07-03-2024 - SİVAS