İngiltere, Kraliçe'sine veda etti! Londra'da hayat durdu

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth için görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. Kraliçe 2. Elizabeth eşi Philip'le birlikte defnedildi.

DÜNYA - 20-09-2022 07:33

İngiltere, Kraliçe'sine veda etti! Londra'da hayat durdu

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine kraliyet aile üyelerinin yanı sıra birçok dünya lideri katıldı. Kilise töreninin ardından Kraliçe'nin tabutu törenle Londra sokaklarından geçirildi. Kraliçe II. Elizabeth, 9 Nisan 2021'de hayata veda eden ancak Kraliçe ile birlikte toprağa verilebilmesi için naaşı bekletilen eşi Philip ile Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedildi.

kr1.jpg

Dünya tarihi bir güne tanıklık etti. Birleşik Krallık, çok sevdiği Kraliçesi'ne veda etti. 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere hükümdarı Kraliçe Elizabeth için Londra'daki Westminster Katedrali'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene yaklaşık 2 milyon kişi katıldı.

Törene Türkiye'yi temsilen Çavuşoğlu katıldı

Eski İngiltere başbakanlarının da bulunduğu, ilahilerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı cenaze törenine, Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, törendeki kısa konuşmasında, İncil'den alıntı yaptı. Canterbury Başpiskoposu da konuşmasında, "dünyada çok az liderin, Kraliçe'ye duyulduğunu gördükleri sevgiyle karşılandığını" ifade etti.

kr4.jpg

Kraliçe 2. Elizabeth'in merhum eşi Prens Philip ile evlendiği yer de olan Westminster Abbey Kilisesi'ndeki törenin ardından ülke çapında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth için düzenlenen tören Londra'nın merkezindeki Westminster Katedrali'nde başladı.

Önce Hanehalkı Süvarileri tarafından trompetlerle Son Mesaj isimli eser çalındı. Orijinal olarak 18. yüzyıl askeri borazan çağrısı olan eser, daha sonra kutsal bir anma marşı olarak önem kazandı.

Ardından ülke genelinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. O esnada Londra sokaklarında çıt çıkmadı.

Saygı duruşunu, Ulusal Marş izledi. Tören, Kraliçe’ye bağlı gayda çalan bir müzisyenin yaktığı ağıtla sona erdi.

Naaşı eşi Prens Philip'in yanına defnedilen Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine dünya liderleri ve kraliyet üyeleri katıldı.

Kraliçe'nin taç giyme töreninde ve Prens Philip ile evlilik töreninde okunan ilahiler de dahil olmak üzere ilahiler okundu.

Kate Middleton, Prens William ile çocukları en ön sırada, prens Harry ile Meghan Markle ise ikinci sırada törene katıldı.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İran, İsrail'e İHA'larla Saldırıyor

İran, İsrail'e İHA'larla Saldırıyor

14-04-2024 - DÜNYA

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan'ı fotoğrafladı

NASA astronotu uzaydan Nemrut ve Tatvan'ı fotoğrafladı

29-11-2023 - DÜNYA