İstanbul'a kar erken geliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği, ''İstanbul'a kar ne zaman yağacak?'' sorusunu cevapladı.

İSTANBUL - 01-12-2022 12:24

İstanbul'a kar erken geliyor

Aralık ayıyla birlikte Türkiye soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Bazı illerimiz etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, uzun vadeli hava durumu tahminlerini açıkladı. 

METEOROLOJİ'DEN 25 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurt genelinde sağanak yağış beklenirken, Adıyaman, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Giresun, Hakkari, Kayseri, Malatya, Mardin, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı verildi.

METEOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'a kar yağışı için tarih verdi. 

Ökten'in paylaşımı şöyle:  

"Dikkat! 5 Aralık'ta Ülkemize, İstanbul dahil, kar yağışları gelebilir. Hem Avrupa hem de Amerika meteoroloji modelleri hemfikir. Yakından takip ediyorum. Kar ile erken tanışabiliriz..."

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2022, 11:21

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ahmet Ercan açıkladı: Vücuttaki bu belirtiler depremin habercisi

Ahmet Ercan açıkladı: Vücuttaki bu belirtiler depremin habercisi

28-03-2024 - İSTANBUL

Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

24-03-2024 - İSTANBUL