İstanbul'da yaşlı hastaya kötü muamelede bulunanlar 3 yıl meslekten men edildi

Sağlık Bakanlığı, idari soruşturma sonucunda yaşlı bir hastaya kötü muamelede bulunan sağlık çalışanlarının 3 yıl süreyle meslekten men edildiğini açıkladı.

İSTANBUL - 03-11-2022 20:04

İstanbul'da yaşlı hastaya kötü muamelede bulunanlar 3 yıl meslekten men edildi

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde, yaşlı hastaya eziyet edilmesi nedeniyle faaliyetleri durdurulan Özel Bayındır Hastanesi'nin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

7 sağlık çalışanı hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada, “Olayda adı geçen 7 sağlık meslek mensubu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış olup; 7 kişiden dördünün tutuklu, üçünün ise adli kontrol şartıyla tutuksuz olarak ceza yargılamaları devam etmektedir” denildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde devam etti:

İLGİLİLER 3’ER YIL MESLEKTEN MEN EDİLDİ: İdari soruşturma sürecinde Sağlık Meslekleri Kuruluna intikal eden dosya 19 Ekim 2022 tarihinde görüşülerek karara bağlanmış ve ilgililer 3’er yıl meslekten men edilmiştir. Tekrar mesleğe dönebilmeleri ise 18 aylık mesleki ve etik eğitime tabi tutulmadan mümkün değildir. Bu kararın, geçerli mevzuat çerçevesinde Sağlık Meslekleri Kurulu tarafından verilmesi mümkün en ağır yaptırım olduğu bilinmelidir. Kurulun aldığı bu kararlar, sadece meslek icrası yönüyle ilgili olup, adli süreçten bağımsızdır. Mahkemedeki ceza yargılaması sonucunda, ilgililerin işledikleri suçlara mukabil cezaları alacaklarından kuşku yoktur.

2 KASIM’DA HİZMET VERMEYE DEVAM ETMESİNE MÜSAADE EDİLDİ: Sağlık Bakanlığı soruşturmayı yürütürken, başta yoğun bakım hizmetleri olmak üzere, söz konusu hastanedeki tüm süreçleri inceleyip denetlemiştir. İncelemeler sonucunda sorumlu bulunan Mesul Müdür görevinden alınmıştır. Hastanenin 2 Kasım 2022 tarihi itibarıyla, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ‘görevlendirilen bir Kurulun gözetiminde olmak şartıyla hizmet vermeye devam etmesine müsaade edilmiştir.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

24-03-2024 - İSTANBUL

Bayrampaşa'da Yangın Paniği: 1 Kişi Ağır Yaralandı!

Bayrampaşa'da Yangın Paniği: 1 Kişi Ağır Yaralandı!

23-03-2024 - İSTANBUL