Kamu bankaları 'seçimlere' hazırlanıyor

Kamu bankaları 'seçimlere' hazırlanıyor

EKONOMİ - 22-12-2022 12:09

Kamu bankaları 'seçimlere' hazırlanıyor

Türkiye Varlık Fonu (TVF), kamu bankalarının çekirdek sermayelerini artırmak için yeniden harekete geçerken, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın her biri için 20 milyar liranın üzerinde sermaye artırımı gerçekleştireceği öğrenildi.

TVF, en son şubat ayında 3 büyük kamu bankasının sermayesinin toplamda 48,6 milyar lira artırımı sürecinde rol kralbet almıştı.

Söz konusu işlem sonucu Ziraat Bankası hisselerinin tamamını elinde tutan TVF’nin ortaklık payı Halkbank’ta yüzde 87,7’ye ve VakıfBank’ta yüzde 64,8’e yükselmişti.

3 BÜYÜK KAMU BANKASINI KAPSIYOR

Edinilen bilgiye göre, aynı misyon doğrultusunda bir kez daha harekete geçen TVF, bu kez 3 büyük kamu bankasının her biri için 20 milyar liranın üzerinde sermaye artırımı işlemi gerçekleştirecek.

TVF, Mayıs 2020’de de 3 büyük kamu bankasının sermayesinin toplamda 21 milyar lira artırılması işlemi sürecini de yürütmüştü.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Motorinde tabelalar yeniden değişti

Motorinde tabelalar yeniden değişti

19-09-2026 - EKONOMİ

Togg'dan 48 aya varan vadeyle sıfır faizli kredi kampanyası

Togg'dan 48 aya varan vadeyle sıfır faizli kredi kampanyası

04-09-2026 - EKONOMİ