Öğretmenler, Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacak

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi.

SİVAS - 25-11-2022 01:15

Öğretmenler, Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacak

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Stajyer öğretmenler adına İzzettin Keykavus Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nardane Arslan ile emekli öğretmenler adına Mimar Sinan İlkokulu emekli öğretmeni Ömer Uzundağ günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Vali Dr. Yılmaz Şimşek, konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in Karkamış ilçesinde yaşanan terör saldırısında öğrencisiyle birlikte şehit edilen Ayşenur Alkan öğretmene rahmet diledi.

- Çok Önemli Bir Misyonu İcra Etmektedirler

Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Vali Şimşek “Dünya üzerinde insanlığın gelişimine katkı sağlamış pek çok meslek vardır ve hepsi de elbette önemlidir. Ancak öğretmenlik mesleğini diğer tüm mesleklerden ayrı bir yere koymak gerekir. İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp kapatan bir medeniyetin mensupları bizler için öğretmenlik her şeyden önce kutsal bir meslektir. Çünkü Öğretmenler bir milletin geçmişinin öğreticisi, geleceğin kurucusu olarak çok önemli bir misyonu icra etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: "Toplumları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ve "Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız.” sözleri bu gerçeği açıkça ifade etmektedir. Bu nedenle geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini kuracak gerçek zaferi kazanacak çocuklarımız öğretmenlerimizin elinde yetişmektedir, o nedenle çocuklarımızla beraber aslında öğretmenlerimize geleceğimizi de emanet etmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

- Özveri ve Sorumlulukları Büyük

Öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleği olduğunu belirten Vali Şimşek; “Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda eder. İşte bu özveri ve sorumluluk bilinci ile çalışan öğretmenlerimiz, Mustafa’lardan birini Kemal, Mehmet'lerden birini Fatih yapacak kudrete sahiptir. Ecdadımızın sahip olduğu nice örneklerden aldığımız ders ile geleceğe emin adımlarla ilerlerken şanlı tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Kuşkusuz Vatanımızın en ücra köşesinde her türlü fedakârlığı göstererek bu bilinçle görev yapan kıymetli öğretmenlerimiz, milletimizin kalbinde daima minnetle yer bulacaktır” diye konuştu.

- Eğitim Altyapımız Her Geçen Gün Güçleniyor

İlimizde eğitim alt yapısının her geçen gün güçlendiğini ifade eden Vali Şimşek sözlerini şöyle tamamladı:

“Devletimiz eğitime verdiği önemi yaptığı yatırımlar ile göstermektedir. Her geçen gün eğitim alt yapımızı daha modern hale getiriyor, okullarımızın ve eğitim materyallerimizin kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Yavrularımıza çağın gereklerine uygun olarak en iyi olanakları sunma gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki kaliteli alt yapı ile milli ve manevi değerlere bağlı eğitim anlayışının birleşmesiyle ve öğretmenlerimizin gayreti ve çabasıyla bu topraklardan tarihe damga vuracak daha nice kahramanlar, beyinler çıkacaktır. İnşallah Güneş misali, ışığını ve ısısını ne kadar cömertçe harcarsa harcasın verimliliğinden hiçbir şey kaybetmeyecek olan cefakâr ve fedakâr Öğretmenlerimiz sayesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yetişecek bilgili ve bilinçli nesiller ile ülkemiz daha da gelişip kalkınacak, muassır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.”

Konuşmaların ardından yıl içinde emekli olan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verildi. Aday öğretmenlerin yemin ettiği törende “Emekli Öğretmen Oratoryosu’ ile öğretmen korosundan şarkılar dinletisi büyük beğeni aldı.

- Vali Şimşek’e Sürpriz

Programda Vali Dr. Yılmaz Şimşek’e de kendisini duygulandıran bir sürpriz yapıldı. Antalya Gazipaşa Lisesinde edebiyat öğretmeni Uğur Yetkin’in gönderdiği videoyu izleyen Vali Şimşek, duygulu anlar yaşadı. 25 yıllık mülki idari amirliğinde kendisine ilk defa böyle bir sürpriz yapılığını ifade eden Vali Şimşek, videoyu hazırlayanlara da teşekkür etti.

 

 

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CAK’ın “Deprem ve Afet Bilinci” eğitimi Sivas’ın ilçe MYO’larında başladı…

CAK’ın “Deprem ve Afet Bilinci” eğitimi Sivas’ın ilçe MYO’larında başladı…

18-04-2024 - SİVAS

BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

08-03-2024 - SİVAS