Taksim saldırısında ikinci şahıs her yerde aranıyor...

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir, 4 ay önce B. isimli bir başka teröristle birlikte kaçak yollarla Türkiye'ye geldi. Emniyet İstiklal Caddesi saldırganın kendisine bombalı paketi verdiğini söylediği B.'yi her yerde arıyor.

İSTANBUL - 14-11-2022 18:06

Taksim saldırısında ikinci şahıs her yerde aranıyor...

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir, 4 ay önce B. isimli bir başka teröristle birlikte kaçak yollarla Türkiye'ye geldi. Albashir ve B. evli çift görünümüyle Esenler’de yine Suriye uyruklu olan bir kişinin evini kiraladı ve bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Albashir’in ifadesinde kendisine bombalı paketi verdiğini ve Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğunu söylediği B.'nin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Beyoğlu'nda dün 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir (23) ve diğer şüphelilere yönelik yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Buna göre, saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünü inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İsihbarat birimleri, ilk olarak kadın şüphelinin saldırının ardından kaçmak için bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için gece saatlerinde emniyete getirildi. Ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı.

TEKSTİL ATÖLYESİNDE 4 AY İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMIŞ

Ahlam Albashir’in, yaklaşık 1 sene önce PKK/YPG terör örgütü içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladığı bilgisi verildi. Albashir, 4 ay önce de yanında B. isimli bir teröristle birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye’ye girdiği ifadesini verdi. Esenler’de yaşayan Suriye uyruklu başka bir teröristin yanına gelen Albashir ve B., burada kim oldukları belli olmasın diye karı-koca rolü yapmaya başladı. Çift, kendilerini gizlemek için bir tekstil atölyesinde de işe başladı.

BOMBAYI BIRAKTIĞI BANKTA 45 DAKİKA OTURDU

Türkiye’ye eylem yapmak için giren ikili, bu süre zarfında Türk istihbaratına yakalanmamak için eylem talimatı veren Kobani’deki teröristlerle herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi. Ahlam Albashir ve B.’nin Kobani ile iletişimi, Esenler’de birlikte kaldıkları kişi tarafından sağlandı. Olay günü de bomba yüklü paketi B. isimli teröristten alan Ahlam Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika boyunca bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu düşünülen patlama anına kısa süre kala banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Albashir, ticari taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti. Burada evdeki altın ve paraları alan Albashir, daha sonra Küçükçekmece’ye gitti. İlk olarak Edirne'ye, oradan da Yunanistan'a geçeceği bilgisi verilen Ahlam Albashir, gece saat 02.50'de güvenlik güçlerince Küçükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Albashir’in emniyetteki sorgusu halen devam ediyor.

Öte yandan, Ahlam Albashır'in kocası olarak tanıttığı B. isimli firarinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü de öğrenildi.

Haberler

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İstanbul Kanatsız Kaldı!

İstanbul Kanatsız Kaldı!

24-04-2024 - İSTANBUL

Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul'da döner kesti: Konuklar kuyruğa girdi

Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul'da döner kesti: Konuklar kuyruğa girdi

23-04-2024 - İSTANBUL