Temiz: “Doğal delegelik kadar doğal birşey yok”

Eğitim Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, geçtiğimiz hafta gerçekleşen sendika seçimlerini değerlendirdi.

SİVAS - 07-10-2022 17:52

Temiz: “Doğal delegelik kadar doğal birşey yok”

Değerlendirmede yoğun katılımla demokrasi şöleni yaşandığına vurgu yapan Başkan Temiz yaptığı açıklamada; “5 Eylül tarihi itibariyle süreci başlattık. 25 Eylül tarihinde Sivas merkez delege seçim süreçleri tamamlandı. Sonrası 3 günde ise ilçelerimizde delege süreci tamamlanmış oldu. Öncelikle sendikamızın tüzüğünde yer alan doğal delegelikle ilgili bilinmesi gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda rakip aday tarafından doğal delegeliğin olmaması gerektiği ve bunun sendikamızda bir garabet olduğu ifade ediliyor. Bu doğal delegeliği yönetim olarak biz getirmiş değiliz öncesinden beri tüzüğümüzde yer alan bir durum. Bunlar 2018 de seçime girdiğinde de doğal delegelik vardı. O zaman kendileri yönetimde olunca niçin itiraz etmediler de şimdi biz yönetimdeyken itiraz ediyorlar. Diğer taraftan 2018 yılında yapılan seçimlerde başkan vekili olarak aday olmuş ve 47 oy almıştı. Bu oyların 12 tanesi doğal delegeydi. Bu duruma 2018 de itiraz etmiş olsalardı anlayacaktık itirazlarını. Bir başka durum Başkan adayı şu an delege değil delege olmadığı, üye tarafından seçilmediği halde nasıl başkan adayı olmayı düşünüyor bunu sormak lazım. Çünkü doğal delegelik olmasa kendisi başkan adayı olamayacak bunları düşünmeden algı yapmaya çalışmak asıl garabetin ta kendisi. Bizim seçimlerimiz iki aşamalı seçim ilk aşamada tüm üyelerimiz delegeleri seçiyor, daha sonrasında seçilen delegeler şube yönetimini seçiyorlar. Bu süreçte 150 tane toplam delege seçilecek, bunların yaklaşık 90 tanesi il merkezinde yaklaşık 60 tanesi de ilçelerimizde seçiliyor. Biz Sivas olarak şu an bu süreci tamamladık. 12 tane de doğal delegemiz var. Bu sendika kanunun vermiş olduğu bir hakla bir önceki dönemde seçilen yönetim kurulu üyeleri ve denetleme kurulu üyelerinden oluşuyor. Dolayısıyla seçilen 150 tane delegemiz ve doğal delege olan 12 kişi toplamda 162 kişi de şube yönetimini seçecekler. 15 Ekim 2022 Cumartesi günü Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde 9.00-17.00 saatleri arasında bu seçim süreci gerçekleşecek’’ dedi.

“Eğitimcilere yakışmayan ifadeler görüyoruz’’

Başkan Temiz, “Özellikle il merkezinde yapılan seçimde ciddi manada bir katılım oldu. Oy kullanması gereken 3007 seçmenimizin 2600 civarındaki katılımıyla yaklaşık %86'ya denk gelen güzel bir katılımla demokrasi şölenine katkı sundular. Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak bu süreci tamamladılar. Süreci biliyorsunuz 2 aday yarıştı bizim dışımızda da bir arkadaşımız daha vardı. İl merkezinde yapılan seçimi 49- 42 geride tamamladık. Ancak 12 tane doğal delegemizi bunun üzerine eklediğimizde 54- 49 öne geçmiş olduk ve önde bitirmiş olduk.16 ilçemizin 3 tanesinde rakipler delege adayı gösterdi ve bu 3 delegelerin olduğu Şarkışla’yı 10-0, Ulaş’ı 2-0 önde tamamladık. Hafik’te ise1-1 beraberlikle neticelendi. Seçim olan yerlerde biz toplamda 67 delege elde etmiş olduk. Bunun dışındaki 13 ilçemizde rakipler her türlü denemelerine rağmen arkadaşlarımıza teklif götürmelerine rağmen delege adayı çıkaramadılar ve biz ilçe başkanlarımızla beraber burada 45 adet delege adayını birlikte belirlemiş olduk. Şu an var olan durumda tüm ilçelerimizle beraber bize destek verecek 112 arkadaşımız ve rakip olarak karşımızda olan arkadaşların da 50 adet delegesi bulunmaktadır. İlçe delegelerini ikna ederek bir yol yürümeye gayret ediyorlar aslında burada çok da beğenmediğimiz çok da doğru bulmadığımız bir yaklaşım, ilçe delegelerinden bahsedilirken onlar ile göre hareket eder ile göre şekil belirlerler gibi ifadeler eğitimcilere yakışmayan ifadeler olarak görüyoruz. Bu arkadaşlarımızın hepsi onurlu, şerefli, karakterli insanlardır bu arkadaşlarımız yola çıkarken mevcut yönetimle beraber yola çıktılar ve mevcut yönetimle birlikte de yol yürümeye devam ediyorlar’’ şeklinde konuştu.

“Katkı sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’

Başkan Halil İbrahim Temiz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “İl merkezinde yapılan delege seçim sonuçları aşırı derecede abartılarak işte taban değişim istedi değişim olmalı gibi birtakım yaygaraları koparılıyor. Aslında şu an rakip olan arkadaşımız bir önceki seçim döneminde 2018 yılında yapılan seçimde önceki başkanın başkan vekili olarak aday olmuş ve bu seçimde 47 oy almıştı, eski başkanı 45 oy almıştı. Şu anda almışlar oldukları oy, almış oldukları delege 50 tane. Yani o kadar abartılacak o kadar büyütülecek bir zafer elde etmişte değiller ama maalesef sosyal medyada bunları kullanarak bir algı operasyonu yürütülüyor. Sonuç olarak 150 seçilen delege 12 doğal delege ile birlikte 162 delegemiz 15 Ekim Cumartesi günü yeni şube yönetimini seçecekler ki şu an mevcut durumda bizimle beraber yol yürüyen 112 tane arkadaşımız var. Rakiple beraber de Seçime giren kazanan 50 tane arkadaşımız var. Ben seçime katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca seçilen seçilemeyen bizim listeden karşı listeden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün bu yarışın sonucunda kazanan teşkilatımız olsun kazanan Eğitim Bir Sen olsun diyoruz. Bugüne kadar kardeşçe kardeşlik hukukuna riayet ederek bir süreci yürüttük. Bundan sonra da aynı çerçevede yol yürümeye devam edeceğiz. 15 Ekim Cumartesi akşamı kazanan teşkilatımız olacak sendikamız olacak. Sonuna kadar biz bu hassasiyeti gözetmeye devam edeceğiz. Ben tekrar katkı sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

BAŞKANLAR KURULU’NA KONUK OLAN BİLGİN, 5 YILI DEĞERLENDİRDİ…

08-03-2024 - SİVAS

BİLGİN, “CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDELERLE GELDİ”

BİLGİN, “CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDELERLE GELDİ”

07-03-2024 - SİVAS