Terör kurbanlarına veda

İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin cenazeleri toprağa verildi.

İSTANBUL - 14-11-2022 18:14

Terör kurbanlarına veda

İstanbul'da, Taksim İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.20 patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.

Yaşanan bombalı saldırının ardından, terör kurbanı olan 6 kişinin cenazeleri gerçekleştirilen törenleri takiben toprağa verildi.

'Üzerimde kocamla kızımın kanı var'

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ecrin ile babası Yusuf Meydan'ın cenazeleri Adana'ya getirildi.

187675.jpg

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mevlüdiye Meydan, kızı ve eşinin fotoğraflarını öperek "Üzerimde kocamla kızımın kanı var" diyerek gözyaşı döktü.

istiklal-caddesindeki-saldirida-kiziyla-olen-yusuf-magazadaki-esini-bekliyormus-3-4958-dhaphoto3.jpg

Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in cenazeleri, buradan da ailenin Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'ndeki evine getirildi. Helallik alınmasının ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Ecrin ve babası Yusuf toprağa verildi

Yusuf Meydan ile kızı Ecrin’in cenazeleri Kabasakal Mezarlığı'na getirildi. Cenazeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Süleyman Elban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile kent protokolü katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya cenaze törenine çelenk gönderdi.

istiklal-caddesindeki-saldirida-kiziyla-olen-yusuf-magazadaki-esini-bekliyormus-3-4958-dhaphoto2.jpg

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, baba ve kızı için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Namazın ardından baba ve kızının cenazeleri yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.

Yağmur ile annesi Arzu toprağa verildi

Bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Yağmur ile annesi öğretmen Arzu Özsoy (41) için Şirinevler Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip düzenlenen törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, yakınları ve oyuncu baba Nurettin Uçar katıldı.

fa4edaa6860534e9d9c3f1595d2418df.jpg

Nurettin Uçar, eski eşinin ve kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Arzu Özsoy'un öğretmen arkadaşları ile Yağmur Uçar'ın okul arkadaşları da Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

187700.jpg

Hayatını kaybeden anne ve kızı cenaze töreninin ardından Edirnekapı Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

0be4c6d725e4e6f95f31f996fe63a620.jpg

Topkara çifti son yolculuğuna uğurlandı

Beyoğlu'nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Adem Topkara (40) ve Elif Mukaddes Topkara (37) çiftinin cenazeleri Ayazağa Mahallesi 131.Sokak'ta taziyelerin kabul edildiği evin önünden, Ayazağa Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, AKP İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, hayatını kaybeden çiftin akrabaları, yakınları ve sevenleri katıldı.

bombali-saldirida-hayatini-kaybeden-topkara-cifti-son-yolculuguna-ugurlandi-1479-dhaphoto2.jpg
Tabutunun başından ayrılmadı

Çiftin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutların önünde gözyaşı dökerken, Elif Topkara'nın babası kızının tabutu başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze, ikindi namazımı müteakiben kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.

c4e168ebbf49a7f01b5098c836838316.jpg

Öte yanda, beş yıllık evli çiftin Yağız (1) ve Eliz (3) isminde de iki çocuğu bulunuyordu. Gezmek ve alışveriş yapmak üzere gittikleri İstiklal Caddesi'nde saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İstanbul Kanatsız Kaldı!

İstanbul Kanatsız Kaldı!

24-04-2024 - İSTANBUL

Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul'da döner kesti: Konuklar kuyruğa girdi

Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul'da döner kesti: Konuklar kuyruğa girdi

23-04-2024 - İSTANBUL