Türkiye'nin En Çok Satılan Sigara Grubuna Soğuk Duş: Artık Hiçbir Yerde Satılmayacak

Geçtiğimiz aylarda sigara fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından, Türkiye'nin en çok satış yapan sigara üreticilerinden BAT grubu, sigaralarının satışını yapan tekel ve marketlerin kâr oranını düşürdü. Türkiye genelinde binlerce noktada BAT grubu sigaraların satışını protesto edilirken, sigara tüketicileri son günlerde kullandıkları sigaraları bulamamaktan şikayetçi.

EKONOMİ - 29-04-2024 23:33

Türkiye'nin En Çok Satılan Sigara Grubuna Soğuk Duş: Artık Hiçbir Yerde Satılmayacak

Türkiye'de sigara fiyatlarına peş peşe zamlar gelirken, geçen ay yapılan düzenlemeler ile ortalama sigara fiyatları 60 lira seviyelerine çekildi.

Sigara ve alkol fiyatlarına yönelik fahiş vergiler nedeniyle en büyük zararı tüketiciler yaşarken, Türkiye'nin en büyük sigara üreticileri arasında yer alan BAT grubundan bir darbe de satış temsilcilerine geldi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA SATIŞINI DURDURDULAR

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, firma tarafından alınan karar ile tekel ya da market gibi satış noktalarının sigara satışından elde ettiği kar marjında aşağı yönlü bir değişikliğe gidildiği belirtilirken, bu duruma tepki olarak Türkiye'nin binlerce noktasında BAT sigaralarının satılmayacağı belirtildi.

VATANDAŞ SİGARA BULAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

Başlayan sigara boykotu kısa sürede etkisini gösterirken, çok sayıda vatandaş tercih ettiği sigarayı market ve tekel bayiilerde bulamadığından şikayet etti. Konu ile ilgili BAT yetkilileri ile görüştüklerini aktaran Erol Dündar, ancak bu görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını belirtti.

BAT GRUBUNDA HANGİ SİGARALAR BULUNUYOR?

Türkiye'de faaliyet yürüten en büyük sigara üreticileri arasında yer alan gruba ait en popüler sigaralar ise şu şekilde:

Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall, Vogue, Rothmans, Winfield, State Express 555, Kool ve Viceroy

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Otoyol ve Köprü Ücretlerine Dev Zam!

Otoyol ve Köprü Ücretlerine Dev Zam!

15-05-2024 - EKONOMİ

Kuyumcular Kara Haberi Açıkladı:

Kuyumcular Kara Haberi Açıkladı: "Bakanlık Kararıyla Yasaklanacak, Hazırlanın"

09-05-2024 - EKONOMİ