Erdoğan, AK Parti'nin 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adayını bugün açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adayını bugün açıkladı.

SİVAS - 18-01-2024 18:34

Erdoğan, AK Parti'nin 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adayını bugün açıkladı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının da açıklanacağı tanıtım toplantısı başladı.

ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17'si büyükşehir 48 belediye başkan adayını daha kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları illerin alfabetik sırasına göre sahneye çağırdı. Programda ilk kez çalınacak şarkılara da yer verildi. Bu kapsamda başkent için “Ankara Ankara canım başkentim” dizelerinin yer aldığı özel bir şarkı hazırlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, AK Parti MYK ve MKYK üyeleri, bazı kabine üyeleri, milletvekilleri ile AK Parti ve MHP İl Başkanları katıldı. Erdoğan kürsüye gelerek konuşmasına başladı ve adaylara başarılar diledi. 

Erdoğan'ın açıkladığı isimler şöyle:

Ankara: Turgut Altınok

İzmir: Hamza Dağ

Adana: Fatih Mehmet Kocaispir

Adıyaman: Ziya Polat

Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay

Ağrı: Mehmet Salih Aydın

Aksaray: Evren Dinçer

Amasya: Mehmet Uyanık

Antalya: Hakan Tütüncü

Ardahan: Yunus Baydar

Batman: Adil Sebati Ceylan

Bayburt: Mete Memiş

Bilecik: Mustafa Yaman

Bolu: Muhammed Emin Demirkol

Burdur: Mehmet Şimşek

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden

Antep: Fatma Şahin

Gümüşhane: Ercan Çimen

Hakkari: İsmet Ölmez

Hatay: Mehmet Öntürk

Iğdır: Ülkü Öcal

Maraş: Fırat Görgel

Karabük: Özkan Çetinkaya

Karaman: Mevlüt Akgün

Kayseri: Memduh Büyükkılıç

Kırıkkale: Mehmet Saygılı

Kırşehir: Osman Arslan

Kilis: Reşit Polat

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kütahya: Kamil Saraçoğlu

Malatya: Sami Er

Mardin: Abdullah Erin

Muş: Feyat Asya

Nevşehir: Mehmet Savran

Niğde: Emrah Özdemir

Sakarya: Yusuf Alemdar

Siirt: Ekrem Olğaç

Sivas: Hilmi Bilgin

Urfa: Zeynel Abidin Beyazgül

Şırnak: Mehmet Yarka

Tekirdağ: Cüneyt Yüksel

Trabzon: Ahmet Metin Genç

Dersim: Erkan Eroğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Van: Abdulahat Arvas

Yozgat: Celal Köse

Zonguldak: Ömer Selim Alan

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

7 VİLAYETİMİZ DIŞINDAKİ TÜM BÜYÜKŞEHİR VE İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZI İLAN EDİYORUZ: Aziz milletim, kıymetli Ankaralılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza selamlarımı iletiyorum. Her birinize teşekkür ediyorum. Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifak'ında olan belediyeleri tekrar ezici oranla kazanmak ve muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Sandıkta bize verilen her oyun bedelini üzerimizde hissederek aşkla çalışacak farkımızı ortaya koyacağız. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'nin adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan ediyoruz.

20 ŞUBAT'A KADAR...: Cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızı tanıtacağız. Kendini şehirlere adayacak adaylarla seçimlere hazırlanıyoruz. 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi sunacağız. Aday listeleri en geç 20 Şubat'ta verilmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar adaylarımızı belirleyip seçim kampanyamızı yapmaktır.

RÜŞTÜMÜZÜ İLK İSPAT ETTİĞİMİZ YERİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ: Bundan 30 yıl önce İstanbul'da başladığımız belediyelerle hizmet yolculuğunu 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz. Rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmalıyız. Belediyelerimizi Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyeye getirmeliyiz. Kararlılıkla çalışıp farkımızı ortaya koyacağız. İnsanlarımıza hiçbir şey vermedikleri halde, ideolojik körlüklerin arkasına saklanıp koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık olmayacağız. Biz geceli gündüzlü çalışma ile milletin kalbine girenlerden olduk. Kim siyaset yolu ile gelinen makama bakmıyorsa AK Parti onun için doğru kapı değildir. 31 Mart'ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz.

TERÖRİSTAN KURDURMAYA ÇALIŞTILAR: Ülke olarak zorlu sınamalardan geçiyoruz. Bir yandan kaos çıkararak, ekonomik krizler çıkararak ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin saldırıları sürüyor. FETÖ'nün 17-25 aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkeyi teslim almak istediler. Millete çarpınca bedel ödetmek istediler. Güvenlik güçlerimiz onları açtıkları çukurlara gömünce ülkemize bedel ödetmek istediler. Bu maskeyi düşürünce ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. Eğittikleri teröristlere bir teröristan kurdurmaya çalıştılar. Sınır ötesindeki birliklere yapılan alçak saldırılar dahil başımıza gelenler bu tablodan bağımsız değildir. Her alanda ayağımıza takılan yeni çelmelerle karşılaşıyoruz. Bizi korkutup yıldıracaklarını, emperyalist emellerine razı edeceklerini sanıyorlar ama bunlar ne Türk milletini ne de bir evladı olarak bizi tanıyor.

CHP MAALESEF EMPERYALİSTLERİN KOÇBAŞLIĞINA SOYUNDU: Bize asla geri adım attıramayacaklar. Hedefimizden döndüremeyeceklerdir. Bizi teslim alamayacaklardır. Türkiye'nin hizaya getirilemeyecek ülke olduğunu öğrenecekler. Bunu 85 milyon olarak beraber başaracağız. Bir tarafta emperyalistler varken, bir taraftan beşinci kol elemanları var. Hasetlerinden dolayı emperyalistlere hizmet veriyorlar. Esen rüzgara göre yön değiştiren, çizgisi olmayan muhterislerle karşı karşıyayız. Ülkemizin ikinci büyük partisi CHP maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyundu. Bölücü örgüt güdümünden çıkamayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği bu kirli oyunun son sahnesidir. Bunların işbirliği gizli saklı devam ediyordu. Artık bunu iyice faş ettiler.

ÖZGÜR EFENDİYİ DE VESAYETTEN KURTARIP ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ: Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Bay Kemal'e mayıs seçimlerindeki hezimetin faturasını yükleyen Özgür efendi iradesini ve ipini terör örgütü temsilcilerine teslim etti. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı. Bu iki parti ülke ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor, lehine ne varsa birlikte karşı çıkıyor. Son aylarda giderek sıklaşan 28 Şubatvari provokasyonlar da aynı oyunun parçasıdır. Ülkenin bekasını, milletin geleceğini hiçe sayarak içinde yer aldıkları bu kirli senaryolar belki eski Türkiye'de işe yarıyordu ama buna karnımız tok. 31 Mart'ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız aynı zamanda Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz. Bizim 85 milyona sözümüz var. Tek millet diyerek herkesi kucaklayacak hiç kimsenin kendisini öteki hissetmesine izin vermeyeceğiz. Tek bayrak diyerek bağımsızlığımıza sarılacağız. Parlamentoda çıkmış biri, benim grup başkan vekilim Leyla Hanım'a bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullandı. AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza kağıt parçası, paçavra demez. O sizin cibiliyetinizde var ve ortağı olduğunuz partinin cibilliyetinde var. AK Parti bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda can veren varsa vatandır diyen partidir. O yüzden kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz. Dokunulmazlığa sığınarak AK Parti'ye saldıramazsınız. Bu mübarek topraklarda kimsenin ameliyat yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyet'inin ilelebet payidar kalmasını sağlayacağız. Mücadeleyi bir an bile bırakmayacağız. Bu emaneti daha güçlü şekilde teslim edeceğiz. Bu yüzden canımızı dişimize takarak çalışacağız.

SANDIKLARI PATLATARAK SANDIKLARDAN ÇIKACAĞIZ: 17 defa milletimizin terazisine çıktık. Projelerimizi, hedeflerimizi ve geleceğe dair yol haritamızı paylaştık. Milleti seçimden seçimden hatırlayanlarla aynı safta olmadık. Seçim dönemi bizim için milletimizle gönül bağını artırdığımız özel dönemlerdir. Adaylarımız kapı kapı dolaşıp sıkmadık el bırakmayacak. 31 Mart'a kadar devam edeceğiz ve sandıkları patlatarak sandıklardan çıkacağız. Hiç kimseyi ayırmadan toplumumuzun tüm kesimlerini bağrımıza bastık. Siyaseti laf ebeliği olarak görenlerin karşısına icraatla, vizyonla çıktık. Şimdi 18'nci kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı içindeyiz. 31 Mart seçimlerine AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu şekilde hazırlanıyoruz. Her işimizi milletimizle istişare içinde yürütüyoruz. Milletimiz neyi uygun gördüyse onu yapmanın derdindeyiz. Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise önce seçimi gönüllerde kazanmaktır. 17 seçimin hepsini böyle kaznadık. Sandık sadece bizim gönüller yaptığımız fetihlerin tescili olduk. En fazla biz çalıştık, en çok biz emek verdik. Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizlerden olmadık. Kibri, böbürlenmeyi yanımıza yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Biz tevazu ehliyiz. Şehirlerimize döndüğümüz andan itibaren 73 gün boyunca durmadan, dinlenmeden koşturacaksınız. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyeti gibi değil, vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Hiç kimse hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye'de de aynı şevk ve azimle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım olmayacak. 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kokpit camı çatlayan Sivas THY uçağı İstanbul'a acil iniş yaptı

Kokpit camı çatlayan Sivas THY uçağı İstanbul'a acil iniş yaptı

20-04-2024 - SİVAS

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

Okul Müdürü Gülez’in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacak

20-04-2024 - SİVAS