SİYASET
Giriş Tarihi : 03-03-2023 17:01

Akşener tepkileri dünya basınında

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılması Türkiye gündemini sarsarken Dünya basınında da yankı uyandırdı.

Akşener tepkileri dünya basınında

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Akşener'in açıklamalarını yazdığı haberinde "Türkiye muhalefeti, seçimde gösterilecek aday sebebiyle bölündü" başlığını attı.

"Muhalefet ittifakını zayıflatabilir"

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının planlandığını hatırlatan Reuters, İYİ Parti liderinin mayıs ayındaki seçimlerden önce partisinin ittifaktan çekilebileceği sinyalini verdiğini, "bunun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı durma konusunda ana muhalefet ittifakını zayıflatabileceğini" kaydetti.

Middle East Eye (MEE) haber sitesi de konuyla ilgili haberini tıpkı Reuters gibi "Muhalefet ittifakı, cumhurbaşkanı adayı sebebiyle bölündü" başlığıyla verdi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘Altılı Masa halkın iradesini temsil etmiyor’ sözlerine vurgu yapan MEE, Akşener’in adaylık için Yavaş ve İmamoğlu’na işaret ettiğini yazdı.

"Anlaşmaya varamadı"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Al-Monitor ise, Akşener'in sözlerini "Türkiye’nin muhalefet ittifakı çatladı, Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı rakip üzerine anlaşmaya varamadı" başlıklı haberiyle duyurdu.

Akşener’in bugün yaptığı açıklamada ‘muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermediğini’ kaydeden Al-Monitor, “Akşener, aynı zamanda muhalefet bloğundan ayrılabileceğinin sinyalini verdi” dedi.

Al-Monitor'ün haberinde öte yandan Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için bastırdığı söylemine de yer verildi.

"Türkiye muhalefeti bölündü"

Al Jazeera ise Akşener’in açıklamasını "Akşener, cumhurbaşkanı adayını reddettiği için Türkiye muhalefeti bölündü" başlıklı haberiyle duyurdu. Al Jazeera, “Fakat muhalefet ittifakındaki anlaşmazlık, anketlerde görülen Erdoğan’ın azalan popülaritesinden yararlanabilme kabiliyetini şüpheye düşürdü” yorumunda bulundu.

 

AdminAdmin