SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2023 19:37

Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Bu yanlıştan dönün

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesi Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesine tepki gösteren Akşener, iktidara seslendi: "Derhal bu yanlıştan dönün"

Akşener'den uzaktan eğitim tepkisi: Bu yanlıştan dönün

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Depremzedelerin KYK yurtalarına yerleştirilmesi yönünde verilen kararın ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle ilgili konuşan Akşener, "Bu karardan vazgeçin" diye seslendi.

Söz konusu kararla ilgili tepki gösteren Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın" diye konuştu.

Yurtlarda ailelerin barındırılmasının doğru olmadığını söyleyen Akşener, "Bizim aile mahremiyetimize 6 kişiyi 10 kişiyi yurt odasına sığdırmak doğru değil. Banyoları, tuvaletleri, mutfakları ortaktır. Böyle bir şey olamaz. Aileler yurtlarda kalamaz, kalamıyorlar zaten. İstanbul'da Finans Merkezi var, bomboş duran, derhal deprem bölgesinden gelen kardeşlerimizin yaşacağı bir yer haline getirin" çağrısı yaptı.

Akşener'in açıklamalar şöyle:

Tek tek esnafı dinledim, iktidarın duymasını istedim: İlk 72 saatin çok önemli olduğunu tecrübe etmiş biri olarak, 72 saat sonra her bir ilimize arkadaşlarımızla beraber ziyaretler gerçekleştirip ihtiyaçları tespit edip, hem iktidar partisine hem de kamuoyuna duyurmak gibi bir görev edindik. İYİ Parti'nin hizmet anlayışı, sesiniz olmak üzere görevlendirilmişizdir. Sizin tarafınızdan seçmen olarak verdiğiniz talimata uydum, tek tek esnaf ziyaretlerinde bulundum, dinledim iktidarın duymasını istedim. Birinci önceliğimiz büyük bir STK gibi çalışmak oldu. Hizmet etmekle mükellef olan iktidara duyurmak oldu. Hala sahada çalışıyoruz. Yardım tırlarını, sahra hastaneleriyle ilgili çalışmaları hiç anlatmayacağım. Ama özne sizsiniz. Bugün Diyarbakır'da da taziye ziyaretlerinde bulundum. Şikayetleri dinledim, olması gerekenleri dinledim. Bunlara çözüm olması için uğraşacağım.

Evlere girilmeyle ilgili problemler var: Çocuklardan bana bildirilen, üniversiteler Zoom üzerinden eğitime geçtiler. Pandemide de böyle oldu. Tablet eksiklikleri o zaman da ısrarla söylemiştim. Bunu devleti yönetenlerin çözmesi lazımdı. Bugün de gördüğümüz şey şu; çocuklarımızın tablet eksikliği var. Bununla ilgili çözülmesi istendi özellikle çadırlardaki çocuklarımız. Evlere girilmeyle ilgili problemler var.

Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil: Üniversiteye karşı bu alerjinin sebebini anlayamadım. Özellikle vakıf ve özel üniversite diye bildiğimiz üniversitelere YÖK talimat verdi, asla yüz yüze eğitim olmayacak. Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil.

Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın. Zaten pandemi ile adam kayırması sebebiyle karşılaştığımız ekonomik durumu kötü olan çocukları kaybetti. Üniversitelerin eğitim sistemini ortadan kaldırarak başka bir kötülükle karşı karşıyayız. Bundan derhal vazgeçilmesini Sayın Erdoğan'a iletmek isterim. Bıktık seçilmişlerin karşısında atanmışların talimat vermesinden. Saygısız, nobran atanmışların tavırlarından bıktık.

AdminAdmin