EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-04-2023 09:05

Alkole büyük zam

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medyadan içkiye yüzde 10-12 arası zam geleceğini açıkladı.

Alkole büyük zam

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından son zam haberini verdi. Aybaş Twitter hesabından alkol grubu olan Pernod Ricard grubu içkilere 3 Nisan itibariyle yüzde 10-12 arası zam geleceğini duyurdu.

Yapılan bu zammın ardından tüm alkol gruplarının satış fiyatlarını değiştireceği tahmin ediliyor.

"ÖLÜMÜ GÖZE ALIP İÇECEĞİZ"

Yeniçağ'dan Ayşe Memiş'in haberine göre en ucuz alkollü içecek olan biranın bile yanına yanaşamadıklarını belirten dar gelirliler "Haftanın 6 günü yarış atı gibi koşup çalışıyoruz. Bir gün dinlenirken 2 bira içmek istiyor ama yanına bile yanaşamıyoruz. Tanesi 38 TL olmuş. Yanına fıstık da alsak. fiyat 50 TL oluyor. Ne içtik 1 tane bira" yorumunu yaptı.

Atık meyvelerden etil ürettiğini ve bununla da rakı, viski, cin, vokta yaptığını belirten bir kişi "Bu hükümet hepimizi kimyager yaptı. Haklarını inkar edemem. 100'lük rakı 695 TL'ye satılıyor. Ben 1 litre etili 80 TL'ye üretiyorum. 

Suyu, anasonu, şekeri derken bana maliyeti 100 TL'yi bulmuyor.  1 litre etilden 2.2 litre rakı üretiyorum. Bu benim evde üretim maliyetim. Kör olmayı da ölmeyi de göze alarak içiyorum. Bizi bu hale düşürenler utansın" dedi.

AdminAdmin