GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-07-2023 14:28   Güncelleme : 18-07-2023 14:29

Ankara'da MKE fabrikasında patlama: 4 yaralı

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) Ankara Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada yaralananların olduğu öğrenildi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını, yangının ise kontrol altına alındığını duyurdu.

Ankara'da MKE fabrikasında patlama: 4 yaralı

Alınan bilgiye göre, Kayaş'taki MKE Kapsül Fabrikası'nın mühimmat deposunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlama hakkında yaptığı açıklamada, "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi. 

Bakan Işıkhan'dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Işıkhan, açıklamada şunları kaydetti:

"Ankara'da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, şu ifadelere yer verildi:

"Konuyla ilgili kaza olayının hemen sonrasında Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde; Kaza Araştırma Komisyonu acilen toplanmış ve koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. Konusunda yetkin iş müfettişleri gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiş olup Rehberlik Teftiş Başkanı ve Başkan Yardımcıları, İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı olay yerine intikal edilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır."

Vali Şahin: Yaralıların bilinci açık 

Ankara Valisi Vasip Şahin, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Kayaş'taki kapsül fabrikasında bulunan mühimmat deposunda patlamaya ilişkin, "Şu an durum kontrol altına alındı. Müessesenin söndürme ekibi ve itfaiye her ihtimale karşı oradalar. Yaralılar GATA'da. Hayati tehlike bize bildirilmedi, hepsinin bilinci açık. Arge biriminde meydana gelen yangınla ilgili teknik inceleme devam ediyor. Şu andaki verilere göre sabotaj ihtimali değerlendirilmiyor" dedi.

AdminAdmin