EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-08-2023 17:43

Araba alacaklar dikkat: Sıfır araçta 3 yıl aradan sonra bir ilk

3 yıl sonra ilk kez sıfır otoda indirim yapılmaya başlandı. İlk kez sıfır otoda iskonto dönemi başladı, yani fiyatta indirime gidildi. Bazı bayiler yüzde 3 ile 5 oranında iskonto uygulamaya başladı.

Araba alacaklar dikkat: Sıfır araçta 3 yıl aradan sonra bir ilk

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel "Bazı araçlarda yüzde 3 ile 5'e kadar indirimler yapıldığını görüyoruz. Bu rahatlamayı yıl sonuna doğru daha fazla hissedeceğiz" dedi.konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel "Bazı araçlarda yüzde 3 ile 5'e kadar indirimler yapıldığını görüyoruz. Bu rahatlamayı yıl sonuna doğru daha fazla hissedeceğiz" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Ertemel başka bir açıklamasında ise şu ifadeleri kullanmıştı: “Ticaret Bakanlığı’mız tarafından yürürlüğe konan uygulama etkilerini olumlu şekilde göstermeye başladı. Uygulama sonrası spekülatif fiyatların önüne geçilmiş durumda. Şu an birkaç sebep neticesinde talepte de azalma olduğundan, ikinci elde fiyat artışlarının durduğunu söyleyebiliriz.

Otomobil satmaya ilişkin kurallar net şekilde belirlenmiş olsa da bu tür ve benzeri uygulamalarla karşılaşabiliyoruz. Bakanlığımız bu konunun da farkında olarak denetimlerini çok yönlü devam ettirmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımız da bu konu üzerinde oldukça duyarlı. Gerek basın gerek sosyal medyada bu gibi durumlarla karşılaştığını anlatan kişileri görmekteyiz.

Denetimlerin sıkı tutulması, vatandaşlarımızın fazla fiyat taleplerine karşılık vermemesi ve sıfır araçta yaşanan tedarik sorunlarının oldukça azalması neticesinde, bu tür araçlar eskisi gibi satılamamakta veya alıcı bulmamaktadır. Dolayısıyla bir süre sonra denenen bu yöntemler de etkisini yitirecektir.

Sıfır araçta talep temmuz ayında yüksek olsa da ikinci el piyasasında azalmış durumda. Krediye erişimde yaşanan zorluklar talepteki azalmanın önemli sebeplerinden bir tanesi. 

AdminAdmin