GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-04-2024 05:40

Bakan duyurdu: Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle köprü ve otoyollarının 9 gün ücretsiz olacağını açıkladı.

Bakan duyurdu: Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Ramazan Bayramı nedeniyle 9 gün boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nde bayram tatili için alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Milyonlarca kişinin seyahat edeceğini söyleyen Uraloğlu, "Bayramda 30-35 milyon civarında vatandaşımızın seyahat edeceğini öngörüyoruz. Milyonlarca vatandaşımızın seyahati ile memleketimizde bir nevi 'Kavimler Göçü' yaşanacak diyebilirim. Yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demir yollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz. Kara yollarında denetimlerimizi sıklaştırdık çünkü en yoğun seyahatin kara yoluyla olacağını biliyoruz" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyolların ücretsiz olacağın açıklayan Uraloğlu, "Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki köprü ve otoyollar, Cumhurbaşkanımızın kararıyla 9 gün süresince, cumartesi sabah itibariyle bayram tatili sonuna kadar ücretsiz olacak" diye konuştu.

AdminAdmin