EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-09-2023 16:17   Güncelleme : 06-09-2023 16:18

Bakan Kacır'dan 'vergisiz telefon ve bilgisayar' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan üniversite öğrencilerine yönelik "vergisiz telefon ve bilgisayar" için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açıklamalarda bulunurken "Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır'dan 'vergisiz telefon ve bilgisayar' açıklaması

Kabine Toplantısı sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinden biri olan, 'gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar' konusu için açıklamalarda bulundu.

'ÇOK KISA ZAMAN İÇİNDE AÇIKLAYACAĞIZ'

Kacır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yani bazı değerlendirmeler yapılıyor. Tamamlandığında açıklanacak. Nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Çok kısa zaman içinde yapılır diye tahmin ediyorum. Türkiye genç bir ülke, yani malumunuz yaş ortalamamız 33. Çok genç bir nüfusumuz var. Örgün eğitimde üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden birkaç ay geçti, ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri bizleri talimatlandırıyor. Normalde beş yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz bir an evvel sözlerimizi milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz."

AdminAdmin