AFAD verilerine göre Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, saat 19.53'te 6.1 büyüklüğünde deprem meydan geldi.
İstanbul başta olmak üzere onlarca şehirde de hissedilen deprem, yüzeye yakın noktada (11 kilometre) meydan geldi.

ONDAN FAZLA BİNA YIKILDI, ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR
Depremin ardından konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, kentte en az 10 binanın yıkıldığını bildirerek “4 vatandaşımızı kurtardık. 2 vatandaşımızı enkaz altından çıkarmaya çalışıyoruz. Bazı bölgelerden haber alamıyoruz” dedi.
ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
"Balıkesir Sındırgı'da . büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. An be an takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
"Balıkesir’in Sındırgı İlçesi’nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da da hissedildi. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, saha ekiplerimiz tarama çalışmalarına başlamıştır."
Ayrıntılar geliyor...



















