İSTANBUL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 00:30

Beklenen İstanbul depremi için şaşırtan açıklama!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'de deprem paniği de gitgide artmaya başladı. Uzman isimlerden gelen açıklamalar yakından takip edilirken Prof. Dr. Osman Bektaş, herkese şaşırtan bir açıklamaya imza attı. İşte detaylar...

Beklenen İstanbul depremi için şaşırtan açıklama!

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN ZAMAN DOLDU MU?

Kurulmuş saatli bomba tabirlerinin doğru bir ifade olmadığını dile getiren Prof. Dr. Osman Bektaş "ZAMAN DOLDU" söylemlerinin de gerçeği yansıtmayacağının altını çizdi.

deprem-7.jpg

Naci Görür, Celal Şengör gibi deprem uzmanlarının aksine bir açıklamada bulunan Bektaş, akılları karıştırdı. Prof. Dr. Osman Bektaş, “509-1766 İstanbul depremleri aynı fay segmenti üzerinde gelişmediğinden 250 yıllık bir peryotda beklenen depremin oluşum zamanı olarak kullanılamaz.” ifadelerini dile getirdi.

osman-bektas.jpg

Fay hatlarının dönemsel hareketliliğini işaret eden Prof. Dr. Osman Bektaş, Kuzey Amerika bölgesinde bulunan ve yerleşim yerini tehdit eden Hayward Fayı’nı örnek gösterdi. Osman Bektaş, “AYNI YERDEKÎ 12 TARİHSEL DEPREMİN DÖNGÜSÜ paleosismolojik çalışmalara göre ortalama 150 yıldır.” diyerek en son 1868 yılında 150 yıllık döngüsünü tamamlayan fay hattının 2018'de dolmasına karşılık yine de deprem zamanı hakkında kesin bir konuşma olmadığının altını çizerek açıklamalarını sonlandırdı.

AdminAdmin